VDP - Croque monsieur (75)

7. srpna 2015 v 20:11 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: VÍKEND V PAŘÍŽI
Strana: 222

Ta-dá! Je to tu! Přesně třičtvrtě kuchařky je za mnou. Původně jsem si představovala trochu velkolepější jídlo na tak velkou událost, ale co už. Sendvič taky dobrý.



Je toho teď trochu víc, dny trávím na zámku, což si zatím stále neskutečně užívám, protože je to jeden z mála způsobů, jak se vyhnout horku a ještě za to dostat zaplaceno. Stále se učím německý text, protože šklebící se švýcarské teenagery opravdu nedávám. Navíc čtu severskou detektivku, tematicky o sněhu. Plus hledám, kolik stojí mosty v Dánsku a kde všude se v okolí domova dá vyrazit na kopce a do skal. V součtu mi vychází minimum času na vaření. Na druhou stranu - kdo by chtěl v takovém horku stát u plotny nebo nedej bože ještě něco jíst :D

I přes to všechno ale svědomitě plním Prázdninovou výzvu. Občas je to fuška, ale často to dá člověku impuls udělat něco, na co měl chuť už dlouho - třeba poslat SMS "Jede se na výlet, beru piknikový koš!"

Jak to ale všechno souvisí? Zkrátka jednoho dne byl úkol připravit nový druh sendviče. A tak jsem se po chvilce přemlouvání sebe samé rozhodla, že tentokrát už ten primitivní recept od Dity opravdu prudbnu. Co na tom, že má asi milion kalorií na tak malou porci. Dala jsem se do práce.

Francouzský sendvič je hotový cobydup. Jeho hlavní úlohou je nejspíš zasytit, je to opravdu pořádná dávka. Na hlad ideální věc. Chuťově mě to nijak extra nenadchlo, taková typicky Ditovská kombinace - tuk a dijonská hořčice. Tady navíc ještě trochu chleba, masa a sýra. Vlastně to chutnalo podobně jako Zapečená vajíčková lavina.

To je tedy pro dnešek vše, mizím otevřít slovníček a znovu a znovu opakovat, jak se řekne poprava, protikorozní ochranná vrstva a přibití za jazyk. Slibuji, že příští článek bude trochu obsáhlejší :-) Mějte se krásně.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Van Vendy Van Vendy | Web | 8. srpna 2015 v 0:25 | Reagovat

Zapečeno na výbornou!

2 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 8. srpna 2015 v 8:20 | Reagovat

No jo, když dáš čemukoliv poměrně obyčejnému francouzský/italský název a trochu to dozdobíš, hned se to dostane do kuchařky. :D Ale gratuluji k pětasedmdesátce.
Se spolužačkou si taky chceme udělat piknik, jen nějak nenacházíme společné volno. Myslím, že tenhle víkend je poslední možnost. :D
Budeš zase psát o svém průvodcování? Strašně mě ty postřehy (jazykové i pracovní) baví. Kdybych ve svém okolí měla možnost provádět turisty, využila bych ji, takhle si můžu aspoň vytvářet iluze o tom. :)

3 Nebulis Nebulis | Web | 8. srpna 2015 v 11:27 | Reagovat

Hm, vypadají skvěle! Ono většina jídla, kde je na povrchu nebo uvnitř rozteklý sýr je boží. ♥
Ditu P. neznám, ale to bude tím, že toho moc nevařím.

4 Sentencia Sentencia | Web | 10. srpna 2015 v 22:08 | Reagovat

i přes všechny kalorie vypadají krásně :D jen ta představa, že je teď jím, mě moc neláká. V tomhle teple jsem schopná do sebe nasoukat maximálně tak nějaký salát nebo samotnou zeleninu a víc ani ťuk. Podobné recepty si nechávám spíš na podzim a pak určitě zkusím i něco podobného, jako je tvůj toustík ;)

5 DaG DaG | E-mail | Web | 11. srpna 2015 v 11:28 | Reagovat

Stejn to vypadá dobře :-) A děkuju za pohled! :-)
A taky zdravím z dovolené na maltě! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.