VDP - Salát z nových brambor (73)

3. července 2015 v 7:28 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: PIKNIK
Strana: 112

Občas se sama sebe ptám, k čemu mi to je, uvařit jednu kuchařku úplně celou. Je to trochu finančně náročnejší, někdy člověk vaří jen proto, aby uvařil, a ne proto, že má na danou věc chuť (aneb na paštiku a sekanou nebudu mít chuť vážně asi nikdy). Ale! Recepty, jako je ten dnešní, mi odpovídají jasně, jaké to má benefity. Čas do času se totiž stane, že uvaříte jídlo, které byste v kuchařce normálně přešli, a ono se to ukáže jako skvostná pochoutka.



Přiznám se, že tento salát byl jídlem, které jsem v kuchařce stále ignorovala. Vypadal nezajímavě. Navíc se v surovinách psalo cosi o řeřiše, ale to, co já pod tímhle pojmem znám, neodpovídalo fotografii. A tak byl salát v kuchařce stále sám a sám.

Ta řeřicha mi pořád vrtá hlavou. Já znám řeřichu jako semínka, která se dají do vaty a ze kterých vyrostou takové drobné stonečky, na kterých jsou dva lístky. Tyto minirostlinky mají celkem výraznou chuť, která je úžasná např. s taveným sýrem. Jenže to, co je v kuchařce na fotografii, vypadá daleko větší. Je to sice foceno ze strany, ale v poměru k bramborám a slanině mi to prostě přijde jiné. Navíc vypěstovat 150 gramů té řeřichy, které znám já, to by byl boj. A tak jsem na řeřichu rezignovala a poradila si po svém.



Zkrátím to. Tenhle salát je ode dneška můj miláček! Miluju nové brambory, tady se navíc snoubí s vůní slaniny a sytostí vajec. Místo řeřichy jsem přidala polníček, oblíbený druh salátu, který nemá nijak výraznou chuť, ale dodává tu správnou svěžest. Možná jsem to už někde psala, ale celá kapitola Piknik na mě působí velmi jarně, možná je to tou trávou na fotkách, možná volbou receptů, nevím. Každopádně tento salát je úžasná alternativa pro jarně-letní dny. Chutná fantasticky a navíc to není jen shluk zeleniny, který nezasytí.

V salátu je celkem dost tuku - jak ze slaniny, tak máslo i olej. Přijde mi to opravdu požehnané, a tak jsem ubrala jak na másle, tak na oleji. Myslím, že salátu i přesto nic nechybělo. Jen tak pro zajímavost - opět se zde objevují Ditiny oblíbené suroviny - dijonská hořčice a červený vinný ocet.

Jaký je váš oblíbený salát?
Vystačíte si s ledovým salátem, rajčaty, paprikou a okurkou?
Nebo máte raději sytější saláty s těstovinami, luštěninami či masem?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 3. července 2015 v 7:59 | Reagovat

Pak je ještě lichořeřišnice a ta má lístky větší. Chuť je - pokud si to teda dobře pamatuju - na podobným principu, jen intenzivnější :)

2 Joina Joina | Web | 3. července 2015 v 11:32 | Reagovat

Jéé mňam, dala bych si takovouto svačinku :) Ja sytější saláty nemusím a mezi můj oblíbený patří třeba rajčatový s cibulkou :)

3 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 3. července 2015 v 13:03 | Reagovat

Upřímně, já nerada ohledně salátů experimentuji. Klasická zelenina doplněná masem, těstovinami, vajíčkem nebo sýrem mi bohatě postačí. :D

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 7. července 2015 v 10:07 | Reagovat

[1]: To jsem slyšela někde letmo, jdu googlit :)

[2]: Rajčatový je fajn, ale jako samostatné jídlo bych ho nemusela.

[3]: Na klasice také není nic špatného :)

5 Yeanni Yeanni | Web | 7. července 2015 v 17:47 | Reagovat

to vyzerá dobre

6 Netty Netty | 8. července 2015 v 22:35 | Reagovat

mňam, to vypadá skvěle :)

7 werka13 werka13 | E-mail | Web | 8. července 2015 v 23:04 | Reagovat

To vypadá hodně dobře. A polníček mi přijde, že k tomu sedí - aspoň podle fotky. Škoda, že tu není i recept (Ditu si kvůli tomu kupovat nebudu)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.