Buchta Fešák

31. května 2015 v 12:02 | Magdaléna |  Buchty na plech
Neznali jsme se s Pekelníkem snad ani měsíc, když mi poslal recept na tuhle buchtu. Brala jsem to tenkrát jako drzý počin, a tak se na Fešáka musel těšit několik měsíců. A pak jsem ho jednou upekla a skoro na něj nezbyl. Jsme tvarohová rodina. A já kakaová holka. Na plechu nám doma tento Fešák přistál už několikrát, ale modlit se, aby zbylo i na Pekelníka, jsem se zatím nepřestala.



Časová náročnost: 40 minut
Počet porcí: 1 plech

Potřebujeme:

na kakaovou část
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 lžíce kakaa
2 vejce
1 prášek do pečiva

na tvarohovou část
2 tvarohy ve vaničce (celk. 500 g) - já používám nejčastěji polotučný
2 vanilkové cukru
2 vejce
1 - 3 lžíce cukru krystal

Postup:
1) Nejprve si připravíme plech - vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Dále zapneme troubu a necháme ji předehřívat na 180°C.
2) Na kakaovou směs vsypeme do mísy mouku s práškem do pečiva. Sítkem prosejeme moučkový cukr, přidáme olej, mléko, 2 lžíce kakaa a obě vejce. Důkladně promícháme vařečkou, dokud není směs zcela hladká. Vznikne nám poměrně tekuté těsto.
3) Ve druhé míse připravíme tvarohovou směs. Tvaroh rozmícháme se 2 vanilkovými cukry, přidáme vejce a pečlivě zamícháme, dokud se vejce nespojí s tvarohem. Dle chuti dosladíme.
4) Do vymazaného plechu nalijeme kakaové těsto. Zatřeseme plechem, aby se těsto dostalo do všech rohů. Lžící nebo zdobícím sáčkem ozdobíme tvarohovou směsí (sáčkem jde dělat pěkný vzor á la mřížkový koláč, lžící vznikají pěkné abstrakce).
5) Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi 25 minut nebo dokud není špejle po vytažení čistá.

Dobrou fešáckou :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Olivka Olivka | Web | 31. května 2015 v 12:54 | Reagovat

U nás se jí říká prošívaná :) Jak se tvarohu všude možně na buchtách a koláčích vyhýbám, tak tuhle kombinaci můžu :)

2 Van Vendy Van Vendy | Web | 31. května 2015 v 14:13 | Reagovat

Buchta Fešák je fešácká, stoprocentně by mi chutnala! Abstraktní obrazce dostanou ještě jiný výzor, když se buchta upeče. A v každém případě, určitě je prudce jedlá!

3 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 31. května 2015 v 15:37 | Reagovat

Tuhle buchtu dělá babička a vždycky se na ni těším. Taky jsem tvarohová. :)

4 Bels Bels | E-mail | Web | 31. května 2015 v 17:54 | Reagovat

Mňam, vypadá skvěle! Tyhle kakaovotvarohové buchty nejsou suché a proto je mám hrozně ráda. Mmm... v kuchyni je tvarohová bábovka... :3 :D

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 1. června 2015 v 11:45 | Reagovat

[1]: Vidíš to! Prošívaná! To je to přídavné jméno, které jsem hledala.

[2]: Prudce jedlá, to vskutku je :)

[3]: :)

[4]: Dobrý nápad. Máma miluje bábovky, tak asi něco tvarohového taky spácháme :)

6 Polární vlk Polární vlk | Web | 5. června 2015 v 20:28 | Reagovat

Tohle vypadá fakt božsky! Hned bych si dala!

7 Pufflie Pufflie | E-mail | Web | 13. června 2015 v 18:13 | Reagovat

Jej, hned se mi sbíhají chutě :)

8 Netty Netty | 8. července 2015 v 22:37 | Reagovat

Tu miluju, ovšem sama jsem ji nezkoušela, jsem docela tele co se pečení týče. :/:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.