VDP - Zelí pečené s klobásami (70)

28. března 2015 v 19:49 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: VYPROŠŤOVÁKY
Strana: 129

Dneska to bude trochu na chlapskou notu, ale nezobecňujme - tuším, že by tenhle recept mohl zaujmout i Blouda :) Pekáč bude plný zelí, paprikových klobás a sytosti. A taky intenzivní vůně.



Tento recept patřil mezi ty, které mě v kuchařce nikdy moc nezaujaly a klidně bych je tam postrádala. Když ale babičce nechytly při zavařování dvě sklenice kysaného zelí, slíbila jsem, že je zužitkuju jinak, než obligátně s knedlíkem (knedlíky já tuze ráda, ale máme je skoro každou neděli).

Recept je docela snadný a hlavně sytý, což se po prohýřené noci dost hodí. Na druhou stranu málokdo vydrží čekat víc jak hodinu, než se zelí upeče. Co se týče vizuální stránky, asi by to dopadlo líp, kdybych použila uzené klobásy, jak je psáno v receptu, a ne paprikové, co tak ukrutně barví.

Pečené zelí je opravdu fajn. Hodně moc záleží na tom, jaké klobásy použijete - pokud nemáte rádi paprikové, tak radši vezměte jiné (poučení pro příště). Cukru jsem dala asi trochu méně, ale měla jsem náladu na něco ostřejšího. Tenhle recept rozhodně příjemně překvapil a myslím, že jsem ho nedělala naposledy. Už jenom proto, že mi strejda mlsně koukal pod ruce (a každé druhé kolečko klobásy strkal do pusy ;)).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 28. března 2015 v 20:10 | Reagovat

Jé, to je milý :) Strejda se mi nápadně podobá! S čím se to jí?:)

2 Illumináti Illumináti | Web | 28. března 2015 v 20:11 | Reagovat

such jídlo
                             wow
                much recept
                                                 so klobásy

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | E-mail | Web | 28. března 2015 v 20:19 | Reagovat

Inspirativní.

4 Robka Robka | E-mail | Web | 28. března 2015 v 22:04 | Reagovat

Mňam, dala bych si. Ty klobásy bych snědla klidně i bez zelí.:-)

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 28. března 2015 v 22:05 | Reagovat

[1]: Jé, vidíš - ještě jsem myslela na to, že to tam musím napsat. V kuchařce to upřesněné není, ale já to jedla s rohlíkem. Úplně nejlepší bych k tomu ale viděla právě ten knedlík :)

[3]: Děkuju.

[4]: :) Ještě nějaké zbyly, myslím, že jejich osud bude brzy zpečetěn :)

6 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 29. března 2015 v 14:22 | Reagovat

Hmm, vidím to poprvné, ale vím, že mně by to chutnalo určitě :-)

7 Brepta Brepta | E-mail | Web | 30. března 2015 v 10:51 | Reagovat

Ááá, mňam! Zahlédla jsem fotku a okamžitě mi začaly téct sliny. Vždycky, když vidím klobásku, začnou se ozývat mé maďarské kořeny :-).

[1]: My to jíme s knedlíkem. Ale občas se mi to podaří usmlouvat na to, že zelí je příloha a že k tomu není potřeba vůbec nic.

8 Letitia Letitia | E-mail | Web | 17. dubna 2015 v 13:00 | Reagovat

Vyzerá to chutne. Myslím, že by mi to chutilo so zemiakmi. Možno by som ich dokonca nakrájala pod tú celú masu?
Asi niečo podobné skúsim ukuchtiť v najbližších dňoch, drahý kúpil kýslú kapustu (zelí) a teraz na jar už nemáme veľmi chuť na tradičné zimné jedlá, toto bude príjemná zmena. (Aj keď nie zrovna ľahká jarná, ale chlapovi iste ulahodí. A mne tiež. :) )

9 Magdaléna Magdaléna | Web | 18. dubna 2015 v 12:21 | Reagovat

[6]: :)

[7]: Vidíš, málem bych na tvé maďarské kořeny zapomněla.

[8]: Nápad s bramborami vůbec není špatný, trochu by to asi připomínalo lepenici... Ať vymyslíš něco chutného :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.