VDP - Mrkvovo-petrželové placičky (65)

3. prosince 2014 v 9:48 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: SOUROZENECKÁ PARTY
Strana: 58

Docela malinké a roztolimé placičky, které můžete použít jako netradiční předkm (s meším ale)



Doma děláme zeleninové placičky často. Je v nich brokolice, hodně koření a spousta dalších věcí. Také jsou daleko větší. A také je to jedna z věcí, které vaří máma :)

Tyhle placičky jsou úplně maličké a celkem snadné. Nejpracnější ze všeho je nastrouhat mrkev, takže pro početnou návštěvu bych si tohle pozdvižení asi odpustila. Opět se potvrdilo, že časový údaj v kuchařce neplatí ani zdaleka (potřebovali byste stroj na strouhání a obří pánev), ale když s tím člověk počítá, chuťový výsledek příjemně překvapí.

A chutnají asi více teplé než studené. :) Teplé jsou k sežrání!

Zkoušeli jste už tyto placičky?
Nebo nějaké jiné?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marillee Marillee | E-mail | Web | 3. prosince 2014 v 11:18 | Reagovat

Mamka tyhle placky někdy dělá, mám je hrozně ráda, i když vlastně pak ne, protože se jich přežeru... :D

2 Teeda Teeda | Web | 3. prosince 2014 v 12:45 | Reagovat

Placičky děláme na oslavy a párty. Mizí bleskově. A vůbec nám studené nevadí. Nicméně je tam celkem podstatná ta zeleň nahoru a taky ta feta s pepřem. hmmm... zrovna zítra je budu zase dělat. :) ńam. :)

3 Teeda Teeda | Web | 3. prosince 2014 v 13:02 | Reagovat

Jo a jestli můžu ještě doporučit, na strouhání je nejlepší normálně robot. Hodíš do něj struhadlovej nástavec a ve stylu "Jamie Oliver" to máš hned. :)

4 Tess Tess | Web | 3. prosince 2014 v 23:31 | Reagovat

u nás děláme hlavně zelné placky, na těch se můžu fakt utlouct ale ty mrkovo petrželové, no sakra sakra, hned bych si je s chutí dala!:D každopádně díky za tip určitě to vyzkouším.

5 Andie Andie | Web | 4. prosince 2014 v 17:42 | Reagovat

vypadají skvěle, musím vyzkoušet, doufám, že recept je i někde na netu :)

6 Pan Pavo Pan Pavo | E-mail | Web | 29. června 2015 v 21:14 | Reagovat

Jsou geniální! A já teda strouhám mrkev rychle asi jako robot, na rozdíl od loupání cibule, to bývá vždy porod :-)
Já už je dělal několikrát jako předkrm pro návštěvy a všechny je zblajzly... je to taková variace na bramborák... a vychytaný je tam ten prášek do pečiva, díky němuž na pánvi nabudou....
Jen má pocit, že mi zrychlují trávení :-DD

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 1. července 2015 v 7:31 | Reagovat

[1]: Rozumím :)

[2]: Někdy to možná zkusím přesně podle kuchařky. Když mě rukola chutná tak jednou za čtvrt roku.

[3]: Ještě ten robot mít :)

[4]: Rádo se stalo :)

[5]: To neporadím, ale tipla bych, že ano.

[6]: :) Haha, prášek je fajn, to je pravda, ale zrychlování trávení je určitě jen pocit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.