Datlová ovesná kaše

30. října 2014 v 17:47 | Magdaléna |  Snídaně
Ovesná kaše je takový evergreen chladných rán. Potěší, zahřeje a navíc je moc dobrá. Moje oblíbená kombinace obsahuje med a banán, ovšem po nedávném objevu datlového sirupu se tahle verze ocitla v ohrožení. Berte tedy tento recept spíše jako nápad, jak zařadit do jídelníčku nové suroviny. Datle určitě znáte a datlový sirup seženete v každé zravé výživě (začal se objevovat celkem nedávno) a oproti jiným tekutým sladidlům není až zas tak drahý. A chutnat určitě bude :)



Časová náročnost: do 5 minut
Pošet porcí: 1

Potřebujeme:
4 lžíce ovesných vloček
trochu mléka
vodu
datlový sirup (Bio od Country life)
2 sušené datle

Postup:
1.) Vločky nasypeme do kastrůlku a zalijeme mlékem tak, aby byly všechny ponořené. Přidáme ještě asi 1 - 2 cm vody a dáme na sporák vařit. Průběžně mícháme a vaříme tak dlouho, než dosáhne kaše požadované hustoty.
2.) Hotovou kaši přendáme na talíř/do misky, ozdobíme datlemi a pokapeme datlovým sirupem.

Dobrou ranní :)

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ter Ter | E-mail | Web | 30. října 2014 v 18:00 | Reagovat

Jéé, vypadá to moc dobře. Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy nejedla ovesnou kaši. :P
A ten sirup, děsně roztomilá lahvička. (ujíždím na takových věcech) :D

2 Van Vendy Van Vendy | Web | 30. října 2014 v 18:26 | Reagovat

Vypadá jednoduše na přípravu a určitě je moc dobrý! Datlový sirup, to by se dalo vyzkoušet... príma tip.

3 Marie. Marie. | Web | 30. října 2014 v 19:50 | Reagovat

Mňam. Dala bych si. :) Ovesné kaše mám hrozně ráda. :)

4 Em Age Em Age | Web | 1. listopadu 2014 v 11:35 | Reagovat

To by mohlo být dobré, ale datle jsou na mě neskutečně sladké. :D

5 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 1. listopadu 2014 v 15:27 | Reagovat

Ovesnou kaši si čas od času k snídani dáme, ale většinou je to s jablkem a skořicí. Jelikož jsem banánová, taky bych to někdy chtěla zkusit, ale datle by mohly být taky dobré. Nebo ořechy... :D

6 Tina Tina | 3. listopadu 2014 v 20:28 | Reagovat

Ovesnou kaši snídám hodně často, nejčastěji s jablkem/banánem, oříšky, sladím medem nebo javorovým sirupem. Ale datlový sirup mi moc nechutná...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.