Čokoládové müsli podle Florentýny

2. října 2014 v 22:05 | Magdaléna |  Snídaně
Přijde mi, jako bych na nic neměla čas. Nevím, jestli jste na tom podobně, ovšem jsem si jistá, že určitě oceníte tip na rychlou snídani či svačinu. Stačí prostě sáhnout do mističky, pochroupat a zahnat tím hlad. A nebo taky sahat do mističky stále dokola, protože zkrátka nebudete moci přestat.

Toto müsli je převzaté z kuchařky Snídaně u Florentýny, na kterou v nejbližší době přibude recenze. Kuchařka je tuze malebná a tato müsli tuze dobré. Voní po čokoládě, i když v něm není ani kostička. Ovšem cenu za "zdravost" by takhle mlsnota určitě nevyhrála. Obzvlášť, pokud jí jíte tolik jako já!



Časová náročnost: 45 minut
Počet porcí: to záleží

Potřebujeme:
250 g ovesných vloček
50 g lískových oříšků
100 g neloupaných mandlí
špetka soli
15 g práškového kakaa
10 g oleje
100 g slazeného kondenzovaného mléka (SALKO)
70 g medu
lyofilizované ovoce (sušené mrazem) - já použila jahody, třešně a broskev - prodává například Mixit


Postup:
1.) Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme tukem. Zapneme troubu a necháme jí předhřívat na 160°C.
2.) V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě sušeného ovoce (já to dělám tak, že na váhu postavím celou mísu a postupně přisypávám, neodvažuji každé zvlášť). Přilijeme kondenzované mléko, med a olej a vše důkladně promícháme.
3.) Kakaovo-vločkovou směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme 30 - 35 minut (platí pro elektrickou troubu), pravidelně promícháváme a obracíme. Několik minut před koncem odebereme část müsli na talířek a necháme sestydnout. Když müsli ztuhne a je křupavé, máme hotovo a můžeme vyndat z trouby. Vyndané müsli je ještě chvíli měkké, ale spolu s chladnutím tvrdne. Je třeba si dát pozor, aby se müsli nespálilo.
4.) Müsli necháme dobře vychladnout a promícháme s lyofilizovaným ovocem. Hotové a vychladlé müsli zavřeme do sklenice, ve které nebude vlhnout.

Müsli lze jíst jako každé jiné - s jogurtem, tvarohem, ... - zkrátka jak má kdo rád. Já ho nejraději samotné. :)

Dobrou křupavo-čokoládovou :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Lauralex Lauralex | Web | 2. října 2014 v 22:31 | Reagovat

Blbý na müsli je, že se tváří zdravě, ale není. Protože já bych ho mohla sežrat kopu. Ale nejde to, no. :D A tohle vypadá dobře.  :)

2 Magdaléna Magdaléna | Web | 2. října 2014 v 22:32 | Reagovat

[1]:  Dělala jsem několikrát zdravé (bez cukru a tuku) - je to dobré, ale nikdy tak pěkně nekřupe :)
A souhlasím, že ho taky sním hordu :)

3 stuprum stuprum | Web | 3. října 2014 v 0:45 | Reagovat

Müsli nemüsli, recept je to výborný. :)

4 PaPája PaPája | Web | 3. října 2014 v 14:31 | Reagovat

Müsli  vlastně ani nejím - nevím, prostě mi to nějak nejede.
Na článek o kuchařce se těším, už jenom ten název je sám o sobě sladkej. :-) Jo a ... taky nic nestíhám - úkolů se roztrhl pytel, k tomu tréninky - a kde je odpočinek? :D Ale nee, někdy je lepší být vytížený - člověk toho pak udělá mnohem víc. :-)

5 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 3. října 2014 v 14:44 | Reagovat

S Florentýninou kuchařkou jsem se už setkala a věřím, že recepty z ní jsou dobré. Tenhle by se dal vyzkoušet, ale taky by müsli asi rychle zmizelo.. :D

6 Adele • hers.blog.cz Adele • hers.blog.cz | Web | 3. října 2014 v 18:33 | Reagovat

Mhhhm, na Snídaně u Florentýny už si nějakou dobu brousím zuby a asi si jí brzo koupím, nebo se jí nějakým způsobem nechám obdarovat :D Prostě jí chci! :D Jinak musli vypadá moc dobře a musí to být chutná (i když ne nejzdravější) ňamka.

7 Brepta Brepta | E-mail | Web | 3. října 2014 v 19:34 | Reagovat

To určitě někdy vyzkouším. Musli jím k snídani skoro denně (střídavě s topinkami) a myslím, že by bylo docela zajímavé, pochutnat si jednou na tom svém.

8 Joina Joina | Web | 4. října 2014 v 9:26 | Reagovat

Tohle vypadá dobře.To by si ráda dala asi sestra. Müsli zbožňuje. Já kvůli zubům už to nejím. Ale jako vypadá to lákavě :)

9 Vendy Vendy | Web | 11. října 2014 v 21:57 | Reagovat

Musli si občas dám ráda, ale musím mít na to chuť. Receptík vypadá dobře a sympaticky a ne moc složitě... Jen to ovoce asi u nás neseženu, musela bych do nějakého většího marketu.

10 Magdaléna Magdaléna | Web | 17. října 2014 v 17:02 | Reagovat

[3]: Děkuj Florentýně :)

[4]: Já müsli taky neměla ráda, ale tomu domácímu docela přicházím na chuť, protože tam člověk nemá nic, co by mu nechutnalo :) A s časem souhlasím - vždycky říkám, že množství času je přímo úměrné množství vykonaných zbytečností. ;)

[5]: Její kuchařky mám asi čím dál raději.

[6]: Neznám tě příliš, ale myslím, že tohle je kuchařka přesně pro tebe ;)

[7]: V tom případě neváhej! Ať chutná.

[8]: :) Já ho také dala jako dárek.

[9]: Tak nech ovoce ovocem a dej tam místo něj třeba rozinky nebo brusinky, ty určitě seženeš snáz :) A pro mně za mě - mně by tohle ovoce chutnalo i bez ovoce :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.