Špagety podle Jamieho Olivera

3. srpna 2014 v 11:45 | Magdaléna |  Hlavní jídlo
Původně jsem ani tento recept přidávat na blog nechtěla, ale když spolužáka nadchla už jen fotka na instagramu, řekla jsem si, že to asi bude mít smysl, protože tyhle špagety rozhodně líp chutnaly než vypadaly. Recept je z kuchařky Jamieho Olivera - 30 minut v kuchyni, je přepsán téměř přesně (pouze větší množství česneku a méně chilli), ale já vařila menší porci a poněkud orientačně. Z celé té Jamieho kuchařky jsem vlastně už několik měsíců taková rozpačitá, a proto se snažím uvařit alespoň pár receptů, abych vám jednou mohla třeba sepsat i nějaké to hodnocení či recenzi. Zatím můžu říct, že co se funkčnosti a chutnosti týče, funguje na jedničku. Jako tyhle špagety.



Časová náročnost: pod 30 minut
Počet porcí: 4

Potřebujeme:
500 g špaget
asi 200 g konzerva tuňáka v oleji
2-3 stroužky česneku
1 lžíce kaparů
30 g ančoviček v oleji
1 chilli paprička
svazek petrželky
vypeckované černé olivy
mletá skořice
asi 700 g protlaku nebo trochu více passaty
citrónová šťáva
sůl
pepř

Postup:
1.) Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
2.) Mezitím nalijeme na velkou pánev olej z tuňáka, přidáme na drobno nakrájený čenek, kapary, ančovičky i s olejem, na jemno nasekanou chilli papričku a trochu nasekané petrželky. Mícháme asi 2-3 minuty. Poté přidáme tuňáka, špetku skořice a rajčatový protlak. Důkladně promícháme.
3.) Hotové špagety zcedíme, přesypeme do pánve s tuňákem a rajčaty. Přidáme zbytek nasekané petrželky, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Dobrou špagetovou :)

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Sentencia Sentencia | Web | 3. srpna 2014 v 11:58 | Reagovat

na jamieho se dívám ráda a tyhle třicetiminutovky jsou vůbec parádní. Fascinuje mě, jak se s tím vůbec necrcá. Většina kuchařů odměřuje, váží, přesně krájí... on to tam prostě nahází, natrhá, většinu jeden jen tak od oka, prostě paráda a všechno vypadá hrozně jednoduše :)
tyhle špagety určitě jednou prubnu ;)

2 Joina Joina | Web | 3. srpna 2014 v 12:01 | Reagovat

Oj to jsou chutě, navnadila jsi mě abych si uvařila špagety :) Budu muset i tento recept někdy vyzkoušet :)

3 Vendy Vendy | Web | 3. srpna 2014 v 12:03 | Reagovat

Špagety vypadají senzačně. Tuňáka jsem zatím nezkoušela, ale nedávno jsem tam dala uzenou makrelu, natrhanou na kousíčky, k tomu pokrájená rajčata a posypala pažitkou. Velmi dobré.
Jamie Oliver je zajímavej svým přístupem. Nevím, jestli všechna jídla od něj by byla poživatelná, zřejmě ano, někdy mám pocit, že dost experimentuje, což není na škodu, protože při experimentech se dá objevit nová zajímavá chuť. Co se ti na něm nezdá? Napíšeš něco o něm? Nebo spíš, o té kuchařce?

4 Marillee Marillee | E-mail | Web | 3. srpna 2014 v 12:10 | Reagovat

Om Nom Nom Nom Nom.... Ještě by to chtělo nebýt líná a někdy tyhle super recepty vyzkoušet, páč Jamieho Olivera máme doma taky. :D

5 Mike Mike | Web | 3. srpna 2014 v 12:11 | Reagovat

Vypadá to vskutku mňamózně, já ale asi přesto zůstanu u své oblíbené, kulinářsky naprosto zavrženíhodné verze špaget s kupovanou omáčkou, protože mi to prostě tááááák chutná. x)

6 Em Zet Em Zet | Web | 3. srpna 2014 v 12:20 | Reagovat

Mňam! :)
Já špagety můžu v jakémkoliv provedení, ale mám je radši, když tam je co nejméně masa, nejlépe maso žádné. :D
Tuňák by mi nevadil, ten je v pohodě. :)
Mé nejoblíbenější špagety jsou s nivou a hlívou ústřičnou a čilipapričkami. To dělá máma, je to vynikající!

7 V. V. | E-mail | Web | 3. srpna 2014 v 16:05 | Reagovat

Mmm, tak ty si musím udělat. Špagety mám moc ráda, nejradši s olivovým olejem, sýrem a bazalkou, ale nebráním se ničemu. :) Mám taky ráda bolongské omáčky (pokud se to tak píše :D) a obyčejný kečup. :)

8 Magdaléna Magdaléna | Web | 4. srpna 2014 v 17:03 | Reagovat

[1]: :) Vidíš to, já na tyhle kuchařský pořady vůbec nekoukám (na co já vlastně koukám?). Ani Jamieho jsem nikdy neviděla pořádně. :)

[2]: Doporučuju, je to rychlovka :)

[3]: Chtěla bych jednou napsat o kuchařce, ale to až ve chvíli, kdy jí budu mít více osahanou.

[4]: Lenost jde na 30 minut překonat :)

[5]: Něco podobného zažívám s kupovanou mléčnou rýží :)

[6]: :) Já maso ráda, ale taky sporadicky, to je fakt :) Hlívu jsem třeba nikdy neměla.

[7]: Jó, olej sýr a bazalka, to je sen. Jedla jsem to jednou v Itálii a od té doby se to marně snažím napodobit. Výsledek je takový, že utrácím stále víc peněz za roztodivné sýry :D

9 markeet123 markeet123 | E-mail | Web | 8. srpna 2014 v 12:26 | Reagovat

Jsou božské :) :D můj táta je dělá :) !

10 PaPája PaPája | Web | 10. srpna 2014 v 13:08 | Reagovat

Špagety, těstoviny! Mohla bych se toho přejíst. (Vždycky si nandám na talíř, ale pak stejně jím ještě z pánvičky na sporáku :D)

A Jamie je borec. Občas si ještě zapnu TV Papriku, a on si to docela dává v té jeho zahradní kuchyňce. Rychlík. :-)

11 Magdaléna Magdaléna | Web | 11. srpna 2014 v 11:37 | Reagovat

[9]: Jsi šťastná dívka :)

[10]: Jé, to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se jde ještě dojíst ke sporáku (obzvlášť s rizotem tohle praktikuju často)

12 Teeda Teeda | Web | 14. srpna 2014 v 17:20 | Reagovat

Nedá mi to a ptám se, proč si z něj rozpačitá? Já teda z těch třicetiminutovek pár věcí dělala - jen podle pořadu, knihu nemám - a by la jsem spokojená. :)

13 Magdaléna Magdaléna | Web | 14. srpna 2014 v 17:51 | Reagovat

[12]: To je právě to. Jsem rozpačitá z toho, že si nejsem jistá, zda investice 700,- korun nebyla v mém případě unáhlená.

14 Teeda Teeda | Web | 15. srpna 2014 v 13:03 | Reagovat

[13]: Hmm... je to dost. Na druhou stranu, nekupuješ jen recepty. Musí to být krása listovat, ne? :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.