VDP - Losos s citrónem a koprem (54)

30. července 2014 v 9:23 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: CO JSEM SE NAUČILA OD MAJKA
Strana: 173

Určitě už jsem vám říkala, jak moc mám ráda ryby. A jestli ne, tak jsem ale rozhodně zmiňovala, že miluju kopr a koprovou omáčku. Proto jsem netrpělivě vyhlížela, až nám tenhle zelený "plevel" na zahradě vyroste.



Bylo mi přinejmenším podezřelé, že je v kuchařce kilo lososa pro 4 lidi. Po ochutnání jsem pochopila. Třičtvrtě kila opravdu pro rodinu bylo málo. Všem chutnalo, takže jsem musela i brambory přišťouchávat na přídavek.

Vařila jsem odhadem, ale podle postupu a můžu říct, že tenhle recepis stojí u mě někde na vrcholku. Kupovala jsem kvůli němu i Teriyaki omáčku, která chutná vážně moc dobře. Těším se, až ji vyzkouším i na jiné maso a ryby. Jen radím - nechoďtě pro ní do Tesca, ale do zdravé výživy, cenově se to dost vyplatí :)

Jaký je váš oblíbený recept na rybu? Jíte je vlastně vůbec?
Já mám nejraději celého pstruha a hned po něm asi tresku. Tuhle jsem ale ochutnávala třeba i mořského úhoře.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mike Mike | Web | 30. července 2014 v 12:39 | Reagovat

Ovšem tohle vypadá dobře.....takovéhle věci já můžu. x)

2 PaPája PaPája | Web | 30. července 2014 v 12:55 | Reagovat

Miluji lososa (vlastně i ty šťouchaný♥)! My ho objednáváme čerstvého z Norska - mrkni na netu na Přátelé lososa! Stojí něco okolo tisícovky, musíš si ho sama naporcovat, ale je ho opravdu hodně. A navíc - nic proti obchoďákům, ale tenhle norský je opravdu gurmánský! :-)

Losos se u nás dělá asi nějak takhle. Posolíme, pořádně okořeníme kořením na ryby, ty kousky položíme do porcelánového pekáčku, šup tam s paprikou, rajčaty, cuketkou, žampiony... a za 20 minut na 180 máš hotovo. :-)

Tuhle jsme k tomu objednávali i tuňáka, ten je hodně, hodně sytý. Na prvním místě mám lososa, na druhém pstruha na másle a pak asi ten tuňák. :-)

3 Kira Kira | Web | 31. července 2014 v 8:53 | Reagovat

Jéj, lososa jsem už dlouho neměla. Jakou já mám na něj chuť, mňam!

4 Sentencia Sentencia | Web | 31. července 2014 v 10:52 | Reagovat

Já ryby moc nemusím. Mám jeden nepříjemný zážitek s kaprem a od té doby jakmile cítím rybinu, je zle :D ale třeba zrovna lososa miluju a nevadí mi ani ryby, které se připravují na grilu :) Kombinace lososa a kopru vypadá vážně zajímavě. Asi někdy vyzkouším :)

5 Em Zet Em Zet | Web | 31. července 2014 v 21:21 | Reagovat

Také mám ráda koprovou omáčku a ryby! :) Proto je tohle pro mě opravdu dobrá kombinace. Tyjo, moc ráda bych si tohle dala!
Rybičky miluju, nejradši mám asi candáta a mořského úhoře. :) Jo a makrela mi ještě hodně chutná. :D

6 Em s tečkou Em s tečkou | Web | 1. srpna 2014 v 13:22 | Reagovat

Dal bych si :) Lososa mám moc rád, nejradši se švestkovou omáčkou s medem, mandlema a vínem, snad to mam i na blogu, myslim :) To fakt můžu. Vlastně lososa můžu vždycky, nejlepší na něm je, že v něm nejsou kosti. Ostatní ryby mě moc neba právě kvůli nim, ale co vážně hodně můžu, jsou mušle a kalamáry :3

7 Dorka Dorka | Web | 3. srpna 2014 v 9:49 | Reagovat

Ryby miluju! Nejsem totiž moc velký jedlík například vepřového a hovězího. (I když to hovězí už si čas od času dám.)
Moje nejoblíbenější ryba je jednoznačně pstruh.(Kromě toho že je výborný, donutí mě díky kostičkám jíst pomalu :D.)
Na druhém místě je asi losos, kterého objednáváme stejně jako PaPája.
Nejčastěji ho hodíme na gril s bylinkami ze zahrádky a jako přílohu si dopřejeme buď grilovanou zeleninu a nebo mé oblíbené šťouchané brambory se špenátem.
Nedávnou jsme doma připravili i candáta. A i ten stojí za zmíňku. :))

8 Magdaléna Magdaléna | Web | 3. srpna 2014 v 11:55 | Reagovat

[1]: Díky moc. To jsme dva :)

[2]: Díky za tip... Juknu na to a proberem to doma :) a na tuňáka jsem málem zapomněla.

[3]: Je čas se do něj pustit :)

[4]: Takovýhle zážitek mám s pangasiem.

[5]: :) Je to fakt mňamka, můžu klidně poslat recept, kdybys chtěla :) O candátovi všichni básní, ale ještě nikdy mi ho nikdo nepřinesl (možná proto, že si ho každej radši sní sám :)).

[6]: :) Jé, mušle já taky ráda. A kreety též, ale u nich mě štve to pracné vylupování. :) Naopak kalamáry jsem měla jednou a stačilo :)
Úplně mě lákáš na tu švestkovou omáčku.

[7]: Teda, holky, vy jste mě na toho lososa úplně nevnadili. Vyprázním mrazák a jdu orodovat k babi :D. Jinak máme docela stejné chutě, koukám :)

9 Teeda Teeda | Web | 14. srpna 2014 v 17:03 | Reagovat

Jsem milovnice ryb. :) Možná i pro to jsem ale v nadpisu četla - Losos s citronem a kaprem a dumala nad tím, jak je to zvláštní. Až když jsem začala číst článek, tak mi došlo, že to není kapr ale kopr! :D :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.