Banánovo-tvarohová zmrzlina

3. června 2014 v 18:43 | Magdaléna |  Do zobáčku
Čím méně dní zbývá do prázdnin, tím větší mám spotřebu zmrzliny. Možná proto mi udělalo ohromnou radost, když jsem na Instagramu objevila recept na jednu zdravou a nenáročnou na suroviny. Abych řekla pravdu, byl takových zmrzlin Instagram plný. Věděla jsem, že to bude dobré, ale nikdy bych nevěřila, že až tolik. Jsem tímhle receptem naprosto nadšená, protože už dlouho mě nic nepřekvapilo tolik, jako právě tato jednoduchá banánová záležitost.

Recept je pouze orientační, myslím že není třeba uvádět přesné gramáže, protože každý si stejně bude chtít docílit své dokonalé konzistence. Většina surovin jde navíc nahradit, teda až na ty banány, samozřejmně, tudíž považuju tuhle zmrzku za naprosto dostupnou. :)

Možná ji už znáte a já jsem objevila Ameriku, ale pokud ne, rozhodně jí vyzkoušejte!



Časová náročnost: 10 minut
Počet porcí: 1

Potřebujeme:
1 - 2 mražené banány
100 - 200 g tvarohu ve vaničce
1/4 hrnku mléka
1 lžička arašídového másla
pár kapek agáve sirupu (nebo jiného tekutého sladidla - med, javorový sirup, stévie, ...)
(kornout, čokoláda, ovoce, ...)

- poznámka: Tvaroh a mléko by určitě šlo nahradit bílým jogurtem

Postup:
Banány rozmixujeme spolu s tvarohem, mlékem, arašídovým máslem a sladidlem, trvá to pár minut. Pokud máme kvalitní mixér, není žádný problém. Já mixovala tyčovým, který je starší než já, a tak jsem musela dělat pauzy a ve finále zmrzlina obsahovala kousky banánu (což já osobně nevidím jako problém :)). Pokud byste chtěli zmrzlinu jemnější a tekutější, není nic snazšího než nechat banány trochu povolit. Zmrzlina je pak krásně hladká, ale zase nedrží tak pevný tvar.
Hotovou zmrzku servírujeme dle naší fantazie.

Dobrou zmrzlinovou :)
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 deny-paradise deny-paradise | Web | 3. června 2014 v 18:55 | Reagovat

Jé tak to vypadá dobře :) Je to opravdu jedoduché :) Zmrzlinu právě těď jím, akorát jahodovou z krámu :D Ale tuto banánovou určitě zkusím :)

2 Cervenej_cudlik Cervenej_cudlik | E-mail | Web | 3. června 2014 v 19:31 | Reagovat

WOW tohle rozhodně musím zkusit! :)

3 Em Zet Em Zet | E-mail | Web | 3. června 2014 v 19:36 | Reagovat

Tak tuhle udělám v létě přítelovi, až bude horko! :D

4 lifeisfine lifeisfine | E-mail | Web | 3. června 2014 v 19:48 | Reagovat

Ja som už skúšala veľa receptov na zmrzlinu, ale žiaden nevyšiel podľa mojich predstáv. :( Verím však, že táto zmrzlina mi bude chutiť. Hlavne kvôli tvarohu! :D

5 Seina Seina | Web | 3. června 2014 v 19:53 | Reagovat

To vypadá tak super

6 Arvari Arvari | E-mail | Web | 3. června 2014 v 19:55 | Reagovat

Tak tenhle recept si ukládám a při nejbližší příležitosti ho rozhodně zkusím. Vypadá to jako hodně zdravá zmrzlina, to se vždycky hodí... =D (Jen toho arašídovýho másla tam možná přidám víc. Miluju arašídový máslo...) =D

7 V. V. | E-mail | Web | 3. června 2014 v 20:14 | Reagovat

Určitě ji zkusím! :3

8 without-problem without-problem | Web | 4. června 2014 v 4:10 | Reagovat

:O Vypadá to tak dobře..
Děkuju za recept!

9 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 4. června 2014 v 11:00 | Reagovat

Tohle vypadá dobře a pro inspiraci hodím něco, co se dá dělat jen ted
http://blog.trikopecky.cz/2014-06-02-bez-bezu-jsem-bez-sebe/
chystám se to vyzkoušet tenhle víkend, než ty bezový květy úplně odkvetou :)

10 Bels Bels | E-mail | Web | 4. června 2014 v 15:43 | Reagovat

Mňam, děkuji za jednoduchý recept. Brzy vyzkouším :3

11 Ježurka Ježurka | Web | 4. června 2014 v 17:20 | Reagovat

Zmrzlinu mám taky ráda, ale moc často ji nekupuji. Navíc manžel je diabetik, tak ho nechci dráždit, ale tuhle bych si tady dala.

12 Vendy Vendy | Web | 4. června 2014 v 21:11 | Reagovat

Od dob tvarohovýho Míši mám ráda tvarohové zmrzliny. Dokonce jsem v nouzi dala zamrazit normální krémový jogurt, když byly hice a potřebovala jsem se zchladit zevnitř. Dá se to! a stejně tak věřím, že tahle tvarohová zmrzlina může být skvělá i jen tak proslazená, s kousky čokolády a jakéhokoliv ovoce, banány nevyjímaje.
Asi bych k proslazení použila normální cukr, protože nemám ani med, ani stévii, ani javorovej sirup... :-)
A musím říct, že tvoje zmrzlina vypadá lákavě už na pohled!

13 PaPája PaPája | Web | 4. června 2014 v 21:22 | Reagovat

Já letos měla poprvé zmrzku v Mekáči :D. Sladká jako cecek, ale to jsem po těch kiláčcích potřebovala :D.

Jinak ty ingredience jsou vážně dostupné, škoda jen, že ten banán opravdu nejde zaměnit. :D Tuhle jsme zkoušeli doma péct banánové ovesné sušenky podle Ládi Hrušky a rozhodlo to o jediném - banán nechci na delší dobu vidět (chutnat)!:D Ale jasný, on je tam jako sladidlo a má silnější sladkou chuť.

Jo a... to arašídové máslo v tom cítíš? Jinak taky přeju dobrou zmrzlinovou :-.

14 Chloë Noir Chloë Noir | E-mail | Web | 5. června 2014 v 9:22 | Reagovat

Och, mňam...to vyzerá fajne. Určite niekedy skúsim :3

15 Raja Luthriela Raja Luthriela | Web | 5. června 2014 v 13:07 | Reagovat

A to by nešlo ty mražené banány nahradit čerstvými?

16 Magdaléna Magdaléna | Web | 5. června 2014 v 15:31 | Reagovat

[3]: Ať mu chutná... kus lásky do žaludku je vždycky třeba :)

[4]: Já také, hlavně ty jahodové stále nemůžu trefit :)

[11]: Myslím, že zrovna agáve, nebo stévie pro diabetiky vhodné jsou... :) Ale rozumím.

[12]: Děkuju. S myšlenkou zamrazit tvaroh si také pohrávám... Tak se do toho v létě pustím.

[13]: Já bych mohla banány pořád.Když si ho ráno nedám, mám skoro absťák :)
Arašídový je cítit jen tak malinko. Já ho miluju po kilech, ale k banánu než tak maloučko :)

[15]: Šlo, ale zmrzka by (víc) tekla :)

17 LinDa LinDa | Web | 5. června 2014 v 16:09 | Reagovat

Je, ďalší chutný recept :D
A keďže sú tam banány, určite to bude vynikajúce.
btw - aj my sme donedávna mali veľmi starý mixér, ale už doslúžil :D

18 Pavla Pavla | Web | 5. června 2014 v 21:20 | Reagovat

Jéé mnam:)

19 Andy (Slečna A.) Andy (Slečna A.) | Web | 6. června 2014 v 11:39 | Reagovat

Už týden mám ten banán v mražáku nachystanej, ale jsem prostě vždycky lenivá vytáhnout k tomu ten mixér :D Ok, ok, když jit ak vychvaluješ a já tak miluju banány, tak zítra dopoledne ji prostě zkouším ať chci nebo ne! :D (předvídavě jsem si dokonce nachystala ty banány na dvě porce už, takže určitě je fakt výborná a já blbec tak otálím :D )

20 Teeda Teeda | Web | 15. června 2014 v 22:05 | Reagovat

Taky zmrzlinuju. Nejtěžší je pro mě docílit toho, aby byla namražená nadýchaná. Bude to chtít fígl.. :)

21 Magdaléna Magdaléna | Web | 17. června 2014 v 19:49 | Reagovat

[17]: Neděs s tím mixérem! :)

[19]: Já teďv létě zamražuju kde co - jahody, tvarohy, banány, ... ale i vařenou cizrnu a fazole. :D Je to dobrota

[20]: Tak tak vysoké ambice zatím asi nemám. :) Stačí mi, že je to dobré a sladké. Je ale fakt, že třeba jahodová se mi konzistenčně taky nelíbí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.