Celozrnné těstoviny s pórkem a kuřecím masem

15. května 2014 v 9:04 | Magdaléna |  Hlavní jídlo
Poslední dobou jsem si neskutečně zamilovala pórek. Není neobvyklé, potkat mě ve škole buďto s koláčem, či s těmito těstovinami. Zkrátka a dobře pórek se smetanou je návyková láska :) Těstoviny jsou také neuvěřitelně variabilní - místo kuřecího masa jde použít tuňák, případně i nic (a zvýšit množství pórku, což je moje nejoblíbenější verze). Jarní cibulka i bazalka jdou také volně kombinovat, lze zakomponovat jakékoli pesto, klidně i semínka, ... zkrátka těstoviny nikdy nejsou a ani nemůžou být žádné dogma :).



Časová náročnost: 30 minut
Počet porcí: 2

Potřebujeme:
200g celozrnných těstovin
olivový olej
1 kuřecí prso
1/2 pórku (pokud máme extrémně rádi - jako já - dáme klidně celý :))
1 jarní cibulka
citrónová šťáva
sůl
pepř
50 - 100 ml smetany
bazalka
parmezán

Postup:
1.) Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
2.) Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na olivovém oleji v teflonové pánvi.
3.) Když je maso hotové, přidáme na nudličky nakrájený pórek a cibulku a restujeme do změknutí. Trochu osolíme a zakapeme pár kapkami citrónové šťávy.
4.) Když je zelenina změklá, zalijeme trochou smetany, necháme prohřát, přidáme nasekanou bazalku a promícháme.
5.) Podáváme s těstovinami posypané hoblinkami parmezánu.

Dobrou těstovinovo-pórkovou :)

inpirace: Lucie a moje kamarádka Anežka
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 lol lol | 15. května 2014 v 13:44 | Reagovat

Look for g and you will be kissed tomorrow: GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGgGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGG GGGGGGGG...... GGGGGGGGGGG GGGGGGGGGGGGGGGGGGGG... * now seek the "C" and what you desire will become a reality: SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSS...SSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSCSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSS * this is really difficult, now find the "9" 66666666666666666666666666 66666666666666666666666666 66666666666666666666666666 66666666666666666666696666 66666666666666666666666666 66666666666696666666666666 66666666666666666666666666 66666666666666666666666666 66666666666666666666666666 66666666666666666666666666 666666666666666 6666 * think of something you really want, perform the countdown! 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1... . Now close your eyes and asks a desire!, now; *; *; *; *; *; *. * Will paste this in 1O different comments and you desire will become a reality!. {Hurry, you have 8 minutes or what you wanted, will be the opposite of what you want

2 Natas Natas | Web | 15. května 2014 v 14:29 | Reagovat

Pórek mi nikdy moc nechutnal. Jednou jsem dělala pórkovou polívku, nebyla špatná, ale znovu už jsem ji neuvařila. Těstoviny mám ráda.

3 Joina Joina | Web | 15. května 2014 v 14:38 | Reagovat

Já nepochopím, kde bereš nápady na tak užasné recepty :) Nikdy jsem nejedla celozrné  těstoviny, musí určitě užasně chutnat. Na fotografii to máš velmi pěkně naaranžované určitě to i tak pěkně chutnalo. :)

4 V. V. | E-mail | Web | 15. května 2014 v 15:49 | Reagovat

Taky mám ráda těstoviny. Jsou skvělé, protože je lze udělat na všechny možné způsoby podle momentální chuti. :-) Takže si je často večer uvařím a ráno přidávám ingredience dle sebe. :-) Tohle taky zkusím, přiznám se, že pórek jsem ještě v kombinaci s těstovinami nezkoušela. :-)

5 Em s tečkou Em s tečkou | Web | 15. května 2014 v 16:32 | Reagovat

Dělávám něco podobnýho, když potřebuju rychlej oběd - pórek a mrkev na másle se sýrem, někdy zapečený se smetanou. Chutná to hlavně dceři :) Na celozrnných těstovinách mi vždycky chutnala hlavně ta oříšková chuť :)

6 DaG DaG | E-mail | Web | 15. května 2014 v 20:30 | Reagovat

Pórek taky můžem. A tak už tři dny jíme skvělou krémovou pórčí polífku a pořád nám tuze chutná.
A těstoviny u nás frčí odjakživa. Nedají se udělat špatně. Doporučuju k vyzkoušení tarhoňu - známe? Obligátní kuskus je snad už běžnej - taky můžem... A vše s pórkem dost kamarádí (už ho mám i na zahrádce :-))

7 Owl Owl | Web | 15. května 2014 v 21:00 | Reagovat

Mňam!! Poslední dobou u mě pórek také frčí.:)
Mám ráda jak polévku, která je snad jediná, která mi ve školní jídelně chutná, tak v kombinaci s těstovinami.
Z Anglie jsem si přivezla úžasnej recept, tak bych ho konečně měla vyzkoušet i doma. :)

8 Božena Božena | E-mail | Web | 15. května 2014 v 21:21 | Reagovat

vypadá to krásně :33 taky to někdy vařím..  a máš pravdu s tím porkem :DD

9 PaPája PaPája | Web | 15. května 2014 v 21:21 | Reagovat

Já jsem teď "in love" s pečenou zeleninou (zakomponován i pórek!:D) a zakysanou smetanou + musí se to řádně osolit :D!

Těstoviny jsou fajn. Taky jedna z potravin, která jde zkombinovat s kdečím a nad klasikou jako je těstoviny + kečup nepohrdnu nikdy. Teď to ale zkouším bezlepkově, mám chuť objevovat a cítím se pak líp :-). Ale celozrnnou formu jsem ještě nikdy neměla...

10 Taure Taure | Web | 16. května 2014 v 11:01 | Reagovat

Páni, vypadá to moc hezky! :) Jen škoda, že nejím pórek. Ale těstoviny mám moc ráda :)

11 mengano mengano | E-mail | Web | 17. května 2014 v 9:29 | Reagovat

Já sem k tobě fakt nesmím chodit:) Jen si otevřu nějaký článek a hned začínám slintat jako Pavlovův pes.

Pórku jsem dlouho nemohla přijít na chuť. V dětství jsem většinou u pórkové polévky dostala ve finále pár facek, protože jsem ho vybírala z talíře a odmítala ho pozřít. Ale dost podobné to bylo s veškerou vařenou zeleninou. Obrat nastal, až když jsem čekala synka. Organismus zřejmě pochopil, co je pro něj dobré a od té doby (a je to už fakt soustu let) se můžu po veškeré zelenině včetně pórku utlouct:)

12 Teeda Teeda | Web | 18. května 2014 v 0:03 | Reagovat

Pro mě tuňák, pórek, těstoviny, rajčata = nejhorší věc na světě. Nikdy to nedokážu přestat jíst. Prostě mi to tak chutná, že sním na posezení celou velkou mísu, a pak už nezbývá, než jen bezvládně ležet a proklínat sebe, všechny tuňáky a pórky a vůbec. Sotva vytráví, tak jít udělat další mísu... :D

13 Amelie Amelie | Web | 26. května 2014 v 20:19 | Reagovat

Tohle miluju, děláš mi chutě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.