VDP - Těstoviny s omáčkou z arašídového másla (42)

5. dubna 2014 v 10:23 | Magdaléna |  VDP

Kapitola: VYPROŠŤOVÁKY
Strana: 130

Tolik jsem se na ně těšila... Tolik jsem věděla, že mi budou chutnat...
- jenže -
Pořád jsem čekala, až budu mít to správné arašídové máslo, ty správné těstoviny, ... až vyroste koriandr
a pořád mi něco z toho chybělo...



Linguine jsem zavrhla hned. Nač kupovat pytel jiných těstovin, když máme doma zásoby špaget. Arašídové máslo jsem opravdu použila křupavé, nicméně koriandr jsem už zasadit nestihla. Chápu, že chuťově je dost zásadní, jenže já měla na tyhle těstoviny chuť už příliš dlouho. A byly tak dobré, že je určitě budu pravidelně opakovat - takže nic nebrání tomu udělat je příště s už vyrostlým koriandrem.

Čekala jsem, že budeme mít arašídová omáčka podobnou chuť jako u Kuřecích špízů či Jarních závitků. Dita opět překvapila - ona do ní přidává ještě cukr a ocet, takže výsledek chutná trochu jinak, sladkokysele. Zpočátku mě to trochu mrzelo, ale jak jsem jedla a jedla, zjistila jsem, že mi to vlastně chutná. A moc :)

A protože to je opravdu mňamka - dokonce rychlá mňamka, přepisuju vám recept.

Linguine s omáčkou z arašídového másla


Časová náročnost: 30 minut
Počet porcí: 4-6

Potřebujeme:

750g těstovin linguine
sůl
4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
2-3 čerstvé mini chilli papričky
3 hrsti nasekaného koriandru

5 stroužků česneku
225g křupavého arašídového másla
120 ml sojové omáčky
4-5 lžic červeného viného octa
6 lžic hnědého cukru
60 ml olivového oleje
60 ml sezamového oleje

Postup:
1.) Do mixéru vložím česnek, arašídové máslo, sojovou omáčku, ocet a cukr. Za stálého mixování k tomu postupně přilévám olivový a sezamový olej. Mixuju tak dlouho, dokud není omáčka jemná a hladká. Když se mi zdá moc hustá, zředím ji trochou vody.
2.) Těstoviny uvařím podle návodu na obalu, sliju je a promíchám s omáčkou. Nakonec je ozdobím cibulkou, chilli papričkami a koriandrem.

Poznámka:
Pokud stejně jako já nedůvěřujete svému mixéru, lze použít česnek sušený a arašídovou omáčku umíchat v ruce.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 5. dubna 2014 v 10:41 | Reagovat

Když česnek, tak čerstvý.

2 Slečna A. Slečna A. | Web | 5. dubna 2014 v 10:43 | Reagovat

Mňam! Burákové máslo musí být dobré v jakékoliv podobě! Hodlám vyzkoušet! :)

3 Mike Mike | Web | 5. dubna 2014 v 10:47 | Reagovat

Vypadá to úžasně. Dneska sice budu dělat pizzu, ale tenhle recept bych taky někdy mohl vyzkoušet.....za by to možná stálo. x)

4 Mike Mike | Web | 5. dubna 2014 v 10:49 | Reagovat

[3]: Bože, co to píšu na nesmysly? *možná by to za to stálo*.....musím se hlídat. :D

5 JP Joina JP Joina | Web | 5. dubna 2014 v 12:04 | Reagovat

Dneska jsem taky dělala na oběd těstoviny s omáčkou, ale s uplně jinou.
To arašídové máslo mě tady zaujalo velmi :) Velmi chutný recept :)

6 Teeda Teeda | Web | 5. dubna 2014 v 14:32 | Reagovat

Tak tady nemůžu souhlasit. Linguine, domácí arašídové máslo, čerstvý česnek a hlavně ten koriandr :). Věř mi a za čas to zkus kompletní. Litovat nebudeš. Dva rozdílné recepty. A ta červená chilli tomu dodá říz. Jen opatrně :D. Ňam. Asi je zase podniknu. :)Navnadila si mě... už jsem Dituš dlouho neprolistovala... :)

7 Kariol Kariol | E-mail | Web | 5. dubna 2014 v 16:03 | Reagovat

Zrovna nedávno jsem viděla tuhle kuchařku v obchodě za fajn cenu, takže ji nejspíš koupím mamce k nějaké příležitosti a budu mlsat, protože tvé předvádění je vážně lákavé a už teď slintám!!! :)
Mmmm, arašídové máslo. Zrovna jedno takové mi v pondělí přivezla spolužačka z Anglie - suše sladké, krémové a neodolatelně dobré. A bohužel v malém kelímku. :D

8 Magdaléna Magdaléna | Web | 5. dubna 2014 v 18:17 | Reagovat

[1]: Když mixér, tak funkční ;)
(ale jinak souhlasím - máme božský domácí, který je k nezaplacení)

[2]:[3]: :) :) Určitě se do toho dejte :)

[5]: Já jinak až zas tak těstovinová nejsem :)

[6]: Já vím :) poslechnu tě. Ten koriandr bych potřebovala na víc věcí... :) ale domácí arašídové máslo asi vážně nebude... leda že bych si ho nechala od někoho udělat :)

[7]: Co znamená fajn cena? :)
(pokud jste s mamkou na sladké, budete Ditu milovat - a pokud ne, tak asi taky :) )
Taky chci spolužačku... Já kupuju máslo v M&S, ale je horor tahat to z Prahy v kabelce :)

9 Adele • hers.blog.cz Adele • hers.blog.cz | Web | 5. dubna 2014 v 21:55 | Reagovat

Křupavé burákové máslo? Mmmm... jinak myslím, že tahle kuchařka se za moc "fajn" cenu pořídit nedá, ale já jí přes internet pořídila levněji než v knihkupectví právě mamce k narozeninám.
Jelikož zbožňuju špagety na všechny způsoby a jsem i majitelem kuchařky, rozhodně se do toho brzo pustím a děkuju za typ! :)

10 LinDa LinDa | Web | 6. dubna 2014 v 16:24 | Reagovat

To je tak chutné :D My sme dnes mali na obed jahňacinu, ktorá mi nechutila :( Hneď by som brala toto namiesto jahňaciny :D :D Mňam.
Jedine burákové máslo nemám rada. Je na mňa moc slané.

11 Teeda Teeda | Web | 7. dubna 2014 v 19:15 | Reagovat

[8]:/6/ Věř mi, domácí arašídové máslo je nelehčí věc na světě a chutná ještě lépe než to pravé americké. Psala jsem na něj recept, určitě si to viděla. Jen rozmixuješ půl kila arašírů se lžičkou soli a dvěma lžičkami oleje do hladka a hotovo šmitec. I uvařit čaj je snad složitější než tohle. .) Máš z toho asi jeden a půl skleničky, což ani není množství, které bys nějak dlouho musela sušit doma než se zbaští. A za koriandrem bych ti zase poradila trhy. Než ti vyroste, to trvá, takže pokud nechcše kupovat celý v květníku, všude na trzích prodávají natě po svazku za pár korun. :)

12 Magdaléna Magdaléna | Web | 7. dubna 2014 v 19:25 | Reagovat

[11]: U mě není problém, že bych měla strach :) Jen znám možnosti našeho mixéru (nezvládne téměř ani bazalku). A zatím to na koupi nového není.
Na koriandr mrknu :)

[10]: Tak to ti tohle asi moc chutnat taky nebude. Sojovka je ještě slanější :)

13 Sentencia Sentencia | Web | 8. dubna 2014 v 14:23 | Reagovat

tak tady se musím bohužel přiznat, že mě recept absolutně neláká, abych ho vyzkoušela. Představa kombinace těstovin a arašídového másla mi dokonce vyluzuje na obličeji úšklebek... :( ale kdo ví? třeba se jednou odhodlám recept vyzkoušet a budu litovat, že jsem se o takovou mňamku ochuzovala.. :)

14 Em Zet Em Zet | Web | 9. dubna 2014 v 12:47 | Reagovat

Křupavé arašídové máslo? o.O Ono máslo může být křupavé? :D Achjo, měla jsem arašídové máslo, ale křupavé nebylo. :D Takže je víc druhů? To je zajímavé :)
Každopádně tohle vypadá dost dobře. Miluju těstoviny a musí to být výbuch chutí. :D :3

15 Vendy Vendy | Web | 12. dubna 2014 v 10:38 | Reagovat

Příliš mnoho pochutin. Shánět ještě sezamový olej? Tohle odložím na neurčito...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.