Cizrnové křupky

16. března 2014 v 19:32 | Magdaléna |  Do zobáčku
Znáte tu praženou kukuřici, ze které má člověk zasolené prsty, pusu a kdeco všecko? Nebo takové ty smažené hrášky do polévky?... Přesně tohle mi totíž připomíná tato křupavá dobrota. Jen to není kukuřice ani těsto. Je to cizrna, má oblíbená luštěnina. Taky je o trochu zdravější, ale o nic méně chutná... Prostě jsem se zamilovala, musím koupit cizrnu, abych mohla péct a křupat a zase péct a křupat :)




Časová náročnost: 50 minut (vlastně jen pečení)
Počet porcí: 2 (ale v i v jednom se to dá s přehledem :))

Potřebujeme:
1/2 hrnku cizrny (suché)
lžička olivového oleje
sůl
mletá sladká paprika

Postup:
1.) Cizrnu namočíme několik hodin předem, klidně přes noc, do studené vody. Poté slijeme, přelijeme novou vodou a uvaříme do změknutí.
2.) Uvařenou cizrnu necháme na cedníku vykapat a v misce jí pak promícháme s olejem, solí a paprikou. Pořádně zamícháme, aby byla každá kulička obalená.
3.) Pekáček vyložíme pečícím papírem a vsypeme na něj kořeněnou cizrnu. Pečeme na 180°C asi 40-45 minut (platí pro elektrickou troubu).

Dobrou cizrovou :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kariol Kariol | E-mail | Web | 16. března 2014 v 20:24 | Reagovat

To bych si dala. :-) Praženou kukuřicí sice zrovna neholduji, ale ty kuličky do polívky jím po hrstech. :-D

2 Joina Joina | Web | 17. března 2014 v 5:31 | Reagovat

Může to chutnat určitě zajímavě, ale příjde mi to jako tvrdá kukuřice a bála bych si do toho kousnout. Luštěniny bývají měkké tak co to třeba zkusit :)

3 Sentencia Sentencia | Web | 17. března 2014 v 13:30 | Reagovat

Mám hrozně ráda opraženou kořeněnou kukuřici... Mňam... :) cizrnová varianta vypadá taky moc dobře, jen nevím nevím, jestli budu mít trpělivost na to padesátiminutové pečení :)

4 Zítra Zítra | Web | 17. března 2014 v 17:19 | Reagovat

krásně hříšně :) kdy už nás všechny pozveš naše milá kuchařko? ;) :D

5 Taure Taure | Web | 17. března 2014 v 17:49 | Reagovat

Páni :-). Cizrnu jsem ještě nejedla,ale asi ji budu muset vyzkoušet,když tvrdíš,že je dobrá :-)

6 Em Zet Em Zet | Web | 17. března 2014 v 19:32 | Reagovat

Vidíš to, není to moc těžký recept :D
Stojí za vyzkoušení, ale mně se z takovýchhle věcí dělá špatně :(

7 Teeda Teeda | Web | 17. března 2014 v 20:47 | Reagovat

Ty pořád s tou cizrnou. Já snad někdy budu muset překonat, že v tom není ani maso ani čokoláda a vážně to ochutnat. :D

8 M. M. | Web | 17. března 2014 v 21:13 | Reagovat

Četl jsem tuhle někde, že se cizrna má nechat namočená 2 dny, aby byla super zdravá. Řikam si oukej, dal jsem ji na dva dny do chladu namočenou, každej den novou vodu.
Jdu ji pak vařit, čuchnu si k tomu a zjistím, že to smrdí jako vývar z echt jetejch fuseklí. Říkám si, že třeba to zmizí s novou vodou, tak jsem ji vyměnil, dal vařit... a smrad z fuseklí se začal šířit po celým baráku. Takže cizrnu fakt nemáčet dva dny :D
Cizrnový křupky mam rád, měl jsem je někde v baru k drinku místo arašídů a zaprášilo se po nich... asi udělám k filmu :)

9 M. M. | Web | 17. března 2014 v 21:16 | Reagovat

Ok, tak už jsem ji namočil, věci se nemají odkládat... :D

10 Magdaléna Magdaléna | Web | 17. března 2014 v 21:39 | Reagovat

[9]: :)))))

11 Adelaine Adelaine | Web | 21. března 2014 v 17:58 | Reagovat

Ooooo díky za tuhle zdravou dobrůtku.

12 Rachel-Roo Rachel-Roo | E-mail | Web | 22. března 2014 v 0:39 | Reagovat

mňam! cizrnu v troubě si dělám už dlouho, ale nikdy mě nenapadlo to v něčem obalit :-D budu muset vyzkoušet :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.