VDP - Králík na smetaně (35)

10. února 2014 v 10:32 | Magdaléna |  VDP

Kapitola: PO BABIČCE
Strana: 30

/Musím se vám přiznat. Recepty jsem špatně spočítala - v kuchařce jich je 100, ne 99. Až po půl roce jsem zjistila, že v seznamu nemám Zelí pečené s klobásami./

Čím dál častěji jsou tu víkendy, kdy vařím už nejen v sobotu, ale i v neděli. A jedním z nedělních obědů byl právě i tento králík.



Když jsem kuchařkou poprvé listovala s babičkou, padl jí do oka právě tento králík. Obě ho milujeme a toho na smetaně jsme neměly už několik let. Jenže sehnat toho správného ušáka je někdy pěkný kumšt.

Recept je fajn, docela hodně kalorický, ale tak neděle s králíkem je párkrát do roka :) V mém případě bylo na 4 velká stehna možná moc omáčky, ale i tak všem chutnalo. Králíka jsem podávala s kaší.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Erička Erička | Web | 10. února 2014 v 11:51 | Reagovat

Na talíři vypadá jídlo dobře, ale když já maso nejím, takže :-)

2 M. M. | Web | 10. února 2014 v 11:58 | Reagovat

Tyjo, bych si dal králíka O.O U nás je taky docela problém ho sehnat, běžně v obchodech se neprodává, nevím proč. Takže jsme ho už neměli pěkně dlouho...
Musim udělat, pěkně naložit den předem do bobkáče, pořádně ocitrónovat, ať je měkkej... mňam O.O Se špenátem a bramborovym knedlíkem O.O
Jinak rodina musí mít radost, že takhle vyvařuješ, ne? :)

3 Kariol Kariol | E-mail | Web | 10. února 2014 v 20:16 | Reagovat

Mmm, voní až sem! :-) Kéž by zase babička někdy udělala králíčka... A nebo ne, kachnu s bramborovým knedlíkem a špenátem! :D A nebo s houskovým a sladkým zelím! :D

4 DaG DaG | E-mail | Web | 10. února 2014 v 20:40 | Reagovat

Ty jo, já v Tvým věku furt jen kydala hnůj a makala na poli (radši, než v kuchyni :-)) - jsi fakt dobrá! Vypadá to moc dobře - a to mne přivádí k pohledu na naše dvě lenošné králičí děvy, které, ač jsou u králičího gentlemana málem obden (a někdy i víc, když se prokoušou), se stále nemají k tomu, aby zrodily pár takovýchto budoucích pečínek. Asi sníme je :-)

5 Vendy Vendy | Web | 10. února 2014 v 22:42 | Reagovat

Hmmm...mmm. Mňam.
Králíka bych si dala. Taky jsem ho mívali málokdy, on se dá hůř sehnat a taky je kapku dražší. Ale když už, tak... je výbornej. My jsme dělali smažená stehna a čtvrtky, z dalších kousků masa (hrudí?) jsme vařili králíka na smetaně a něco do polévky.
Tvůj receptík vypadá báječně, krásně fotíš, to jsou fotky jako z časopisu (celkově, i fotky z jiných receptů, co tu dáváš.)

6 Vendy Vendy | Web | 10. února 2014 v 22:43 | Reagovat

P.S. k tvému dotazu - mám pořád ten samý kompaktík. Jen jsem některé fotky fotila na režim ISO a ještě je v Picasa upravovala, trochu přiostřila a přijasnila, aby nebyly tak chmurné. Některé jsem ale nechala původní, třeba cyklista, nebo nařezané kulatiny...

7 Teeda Teeda | Web | 11. února 2014 v 1:05 | Reagovat

Já musím říct, že mi víc šmakuje ten klasickej než ten Dity. Ani nevím, ale myslím, že jsme už spolu někde debatily o tom, jak všude dává tu hořčici... já bych to klidně měla i bez ní... :)

8 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 12. února 2014 v 11:47 | Reagovat

králíka nejím :-) ale ta kaše...hmmm dala bych si

9 Ajla Ajla | 13. února 2014 v 11:08 | Reagovat

Králíka mám ráda, recept určitě zkusím. Se sháněním nemám problém, naši jich mají doma tak třicet :-) takže stačí říct.

10 Simona Simona | E-mail | 28. února 2014 v 12:06 | Reagovat

Králíka jsem upekla a je vynikající, je to teda kalorická bomba,ale báječnááá,stojí za to.Jen jsem ho pekla déle zakrytého,mnam!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.