VDP - Hříšné snídaně II. (38, 39)

24. února 2014 v 6:20 | Magdaléna |  VDP

Americké lívance (pancakes) .........................
Kapitola: MOJE AMERICKÁ LOVESTORY
Strana: 66
Krupicová kaše ...............................
Kapitola: DĚTSKÉ SLASTI
Strana: 20

Máme tu druhý díl snídaní, opět prázdninových... Sladké chutě pokračovaly, Ditina kuchařka byla plná pokušení a já se jimi nechávala přemoci. Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet lívance bez kynutí a teď byla příležistost. Také jsem už příliš dlouho čekala, až mi děda udělá krupičnou kaši (u nás jí dělá vždycky jen děda), a tak jsem se iniciativy chopila já. Byl to takový česko-americký duel. Co vítězí u vás? Česká krupičná kaše nebo americké lívance?



Nebudu vám lhát, americké lívance mě zklamaly. Vlastně jsem to i trochu čekala, protože kdo zná ty kynuté, očekává i tu třetí - nakynulou - chuť, kterou tyhle placičky postrádají. Je to prostě takové sladké zaplácnutí. Pro mě. Jsem holt rozmazlená kynutým těstem. (Recept na kynuté lívance je zde). Nic to ale nemění na tom, že na takovou tu rychlovku jsou víc než dobré. Když máte doma návštěvu neznající kynutou slast, musíte tím ohromit (píšu na seznam ranních návštěvních jídel).

Pekla jsem na neteflonové pánvi, protože to tak doporučuje Florentýna a protože trhanec z teflonu byl sušší.


Věříte mi, že jsem nikdy předtím krupicovou kaši nedělala? U nás jí vždycky vaří děda - pro sebe a pro mne. To je možná i jeden z důvodů, proč jsem se do ní pustila až tak pozdě.

Nemá cenu se o tom nějak rozepisovat... Jen by mě zajímalo, jestli ji máte rádi. Jedna moje spolužačkaka jí zbožňuje, mně nevadí, ale pro kamaráda představuje vrchol všeho zla. Jak jste na tom vy? Chutná nebo ne? :)

Myslíte, že může být nějaká souvislost v oblibě krupičné kaše a buchtiček se šodó?


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kariol Kariol | E-mail | Web | 24. února 2014 v 16:36 | Reagovat

Krupicovou kaši miluju. Vždycky si ji dáváme u babičky. Když jsme byly se ségrou malé, celou jsme si ji svrchu posypaly kakaem, protože tam nebyl táta, kterej by nám to zatrhl. :D
A rozhodně bych volila českou kuchyni a kynuté těsto. Nevím, ze zásady. :)

2 Em Zet Em Zet | Web | 24. února 2014 v 17:22 | Reagovat

Ta krupicová kaše vypadá lahodně :3

3 M. M. | Web | 24. února 2014 v 17:49 | Reagovat

Přemejšlim, jestli jsem kdy vůbec jedl kynuté lívance? Pochybuju. Ty americký mi chutnají, se sirupem... a párečky schovanými uvnitř O:-) U fotky těch tvých jsem dostal hlad.

Krupicovou kaši mám celkem rád, ale musí se jíst od kraju ke středu a nemíchat! Jakmile to někdo zamíchá a jí to zprostředka, nemůžu se na to prostě dívat... :D

4 Enitas Enitas | Web | 24. února 2014 v 19:52 | Reagovat

Netuším, jaká je souvislost mezi krupicovou kaší a buchtičkami se šodó, ale kaši mám ráda a buchtičky odmala nenávidím. :D

5 Teeda Teeda | Web | 24. února 2014 v 20:42 | Reagovat

Já mám krupičku od mala moc ráda. Ale doma to je vždycky jiné než v jídelně. Oni mají jinší cukr i kakao. Obě jsou ale ňamka. :)

6 Vendy Vendy | Web | 25. února 2014 v 13:34 | Reagovat

Zajímalo by mě, v čem se liší lívanec od palačinek (snad mimo tloušťku placiček). Je nějaký rozdíl?
Jinak, palačinky můžu, a krupičnou kaši taky, i dnes. I když ji dělám tak jednou za rok a snad se ji někdy naučím vařit tak, aby nebyla moc hustá (u pravé krupice se to musí dávkovat opatrně, protože kaše houstne až po několika minutách vaření, kdežto u instantní kaše je hned zahuštěná tak, jak má být).
Kaši můžu! Ale dukátové buchtičky nemusím... i když je sním.
Papu na fotkách vypadá víc než dobře.

7 Joina Joina | Web | 26. února 2014 v 15:36 | Reagovat

Hříšná snídaně, no mě by určitě taky nalákla hodně :) Všechno vypadá dobře, ale ten trhanec jsem ještě neměla.

8 Nellie Happiness Nellie Happiness | Web | 2. března 2014 v 14:44 | Reagovat

Na kynuté lívance nemá nic.. ale i ty nekynuté mi chutnají :)
A krupicovou kaši mám taky moc ráda.. nemusím ji pořád ale sem tam si ji ráda dám :)

9 PaPája PaPája | Web | 2. března 2014 v 18:36 | Reagovat

Zrovna včera jsme dělali lívanečky! :-) Jednu dávku z ječné mouky a druhé, klasika, byly kynuté. Ani nevím, kolik jsem jich do sebe naházela, protože jich bylo ooopravdu hodně :D. Americké lívance, no nevím. Neměla jsem je, ale věřím, že to je přeslazená zaplácanina. Americké věci jsou většinou dost přeslazené, jen co je pravda :P.

U krupičky patřím mezi lidi jako je tvůj kamarád. Taky to pro mě ztvárňuje zlo na Zemi :D. Voní to nádherně, ale ty hrudky, to teda nee.
Myslím, že  buchtičkami to má společné to, že to prostě nádherně voní a je to SLADKÉ! :-)
U vás jí dělá děda? To je strašně roztomilý :-)! I když ani tak bych si ji nedala:(...

P.S.: Už jsem vyzkoušela ty mrkvový špagety s bazalkovým pestem! Sice než ty špagetky "oloupu", chvliku to trvá :D, ale je to výborná zdravá sváča! Děkuji :-)

10 Ajla Ajla | 11. března 2014 v 11:02 | Reagovat

Nevím, kynuté lívance neznám. My je dělám z podmáslí a jsou nekynuté a výborné. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.