VDP - Hříšné snídaně I. (36, 37)

15. února 2014 v 9:05 | Magdaléna |  VDP

Trhanec s malinovou omáčkou ....................
Kapitola: TEPLÉ DEZERTY
Strana: 248
Domácí vanilkový pudink .......................
Kapitola: TEPLÉ DZERTY
Strana: 251

Byly prázdniny a já si užívala sladkého nicnedělání. Ráno jsem se vzbudila, celý dům pro sebe, ... a ty chuťě.
Nevím, čím to je, ale za ty prázdniny jsem snědla asi víc cukru a čokolády, než za celý život. Já na to sladké moc nejsem, ale v těchto dnech jako bych byla někým jiným. Věděli jste, že čokoláda Ritter se sušenkou vevnitř je tak dobrá? Věděli jste, jaká je to slast načít si v devět večer mléčnou rýži? Já až doteď ne, ale to jsem trochu odbočila. Prostě jsem se ráno rozmazlovala. Jistě, někdy nebyl čas, ale když ano, smlsla jsem si.

(s hladovým žaludkem nečíst!)



Asi si říkáte, proč jsem dělala trhanec s malinovou omáčkou v zimě, když je to jídlo evokující léto, jenže... U nás ty maliny prostě nerostou. Nikde. Nikdy. Máme jahody, borůvky, ostružiny, ale maliny nikde. A tak když jsem pekla Teedin kokosový dortík, koupila jsem sáček mražených. Jenže zkuste si maliny rozmrazit a pak znova zamrazit. Salakvarda. Nicméně na malinovou omáčku ideální.

Ta omáčka na tom právě byla to nejlepší. Samotný trhanec chutnal trochu moc po vajíčku (nikdy předtím jsem trhanec nejedla), ale i tak... Možná to byla ze všech hříšných snídaní ta nejlepší.


Další den jsem už nebyla sobecká, nedělala si sladkost jenom pro sebe, ale udělala pudink pro celou rodinu. Musím se přiznat, že po nepovedeném šodó jsem se trochu děsila dalšího zahřívání žloutku, ale dopadlo to překvapivě dobře.

Já jedla svou mističku ještě teplou, puding byl nádherně hřejivý a sladký akorát, ale když mamka jedla ten svůj už za studeba, nebyl tak pevný jako ten ze sáčku a byl krapet sladší, než bychom asi chtěly.

Namísto vanilkového lusku jsem dala pár kapek extraktu a voněl nádherně...


A jak se po ránu rozmazlujete vy?
Jaká je vaše nejoblíbenější snídaně? Snídáte vlastně vůbec?
Sladce, nebo slaně?


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Slečna A. Slečna A. | Web | 15. února 2014 v 9:44 | Reagovat

Sice jsem teď jedla, ale stejně se mi sbíhají sliny neskutečným způsobem! Miluju maliny a miluju puding s piškotama! ♥
Ale moje nejoblíbenější snídaně je ovesná kaše - jen tak, nedoslazovaná, pouze posypaná nasekanýma mandlema. Vždycky je mi smutno, když má snídaně končí :D

2 M. M. | Web | 15. února 2014 v 12:51 | Reagovat

Být tebou, udělal bych si těhotenskej test... just sayin... :D
Trhanec vypadá velmi hezky, ty maliny na tom! O.O
Dneska jsem posnídal muffin, jinak jím zásadně sladký - kaše apod. Co ráno sníst nedokážu je zelenina, to fakt nedávam.

3 Kariol Kariol | E-mail | Web | 15. února 2014 v 14:20 | Reagovat

I když hladová nejsem, chuť na tyhle hříšné pokrmy bych vážně měla. :D
Bohužel, takové delikatesy nesnídám, obvykle si dávám jogurt s něčím (ovoce, vločky, co zrovna najdu) nebo v poslední době housku se šunkou a sýrem. :)
Mmm, ale tohle vážně vypadá dobře. O jarní prázdniny bych se mohla takhle rozmazlit. :D

4 Taure Taure | E-mail | Web | 15. února 2014 v 15:31 | Reagovat

Vypadá to krásně :-). Ale k snídani bych to asi nechtěla,spíš jako zákusek po obědě :-). Ale krásné! :)

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 15. února 2014 v 20:08 | Reagovat

[1]: Ovesnou kaši já poslední dobou také ráda - je zima a teplé v žaludku je moc příjemné :)

[2]: Haha, jdu ho koupit ;) Já raději taky sladké snídaně... ale občas vajíčka, v létě jogurt s ovocem a na jaře dojde i na tu zeleninu :) Já bych po ránu nepozřela cokoli teplého masitého :)

[3]: Snídaně máme podobné, i když u mě je to poslední dobou i právě ta ovesná kaše...:) užij si prázdniny!

[4]: To já taky...:) Ale zase si říkám, že ráno to rychleji spálím :) Doufám v to, asi naivně :)

6 y0ung y0ung | Web | 15. února 2014 v 20:22 | Reagovat

Ahoj! rozbieham blog bola by som veľmi rada keby si si ho pozrela, ak máš nejaké pripomienky, alebo nápady na články komentár poteší :) <3 nádherný blog máš

7 M. M. | Web | 15. února 2014 v 20:52 | Reagovat

[5]: To s tím spálením je pravda. Když sladký, tak ideálně ráno.
Obecně platí, že máš cca 3-4 hodiny na strávení kalorií z jídla, než se uloží. No a dopoledne/ráno je člověk nejakčnější, mozek jede na plný obrátky, takže se ta sladkost snáz spálí. Když si ji dáš večer a další 3-4 hodiny ležíš u noťasu a projíždíš FB, no tak to se uloží :D

8 Tey Tey | 15. února 2014 v 21:51 | Reagovat

Tak na začátek, omlouvám se, že komentář jsem ti naposledy zanechala tak v prosinci, i přes to, že čtu každý tvůj článek. Ale znáš to, buď nebyl čas a já nechtěla psát komentář o jedné větě nebo nebyla chuť. No a pak už jsem se nedokopala...

Ale ohledně článků, snídaně, to já nejradši. A  z toho trhance s malinovou omáčkou se mi zbíhají sliny!:-) Snad nikdy se mi nestalo, že bych vyšla do školy, aniž bych nesnídala a jsem za to ráda. A proto jsem se tolik divila, když jsem se dozvěděla, že více než polovina mých spolužáků nesnídá, nehledě na to, že další polovina nesvačí. Jinak mám ráno nejradši sladké a abych byla upřímná, snídaní se vlastně nejvíc rozmazluju, protože jak píše M. nejlépe se to spálí dopoledne. Mám ráda bílý jogurt s kousky ovoce, lívance, obyčejný chleba s máslem nebo kiri a k tomu spoustu zeleniny, vaječinu, ovesné placičky, buchtu a tak. A taky plánuju vyzkoušet tu pohankovou-kokosovou kaši, už jsem poprosila mamku, ať koupí to kokosové mléko..:-)

Pudink vypadá vážně dobře, obdivuju, že jsi dělala vlastní. Škoda jen, že já nejsem moc pudinkový typ a když už tak se zmůžu jen na ten z prášku. Každopádně, ten tvůj vypadá lahodně...

9 Anette Anette | Web | 16. února 2014 v 10:09 | Reagovat

Vypadá to lákavě :))

10 Vendy Vendy | Web | 16. února 2014 v 11:53 | Reagovat

Tedy já snídám nezdravě, snídaně slané, buď chleba ve vajíčku, nebo topinky s oblohou, zapečený chleba se šunkou a sýrem, tousty nebo klasicky volský oka a k tomu chleba. Dřív jsem i opékala párky, ale co jsem zjistila alergii, párky jsem zminimalizovala na jednou do roka.
Ale snídani nasladko si taky občas dám, jen spíš vyjímečně.
Tvůj trhanec s malinovou omáčkou vypadá moc moc moc dobře, kruci, sbíhají se mi sliny, i když jsem spíš na slané. .-)
Puding taky vypadá skvěle, ale zlati, posypala bych to trochou čokolády nebo grankem, zkus! Případně dej piškoty, na ně ovoce a zalij pudingem. (Možná to tak děláš, nevím, ale kdyby ne, zkus tuhle variantu).
Báječné jidélko, moc chutně vypadající.

11 Date tree Date tree | E-mail | Web | 16. února 2014 v 12:01 | Reagovat

Takováhle snídaně? Tak o té si nechám leda zdát. To je jak pro krále! :)

12 Matryoshka Matryoshka | Web | 16. února 2014 v 12:51 | Reagovat

Pánajána, to není jídlo, je mistrovské dílo! Závidím, slintám, chci. x3

13 katherine katherine | Web | 16. února 2014 v 14:05 | Reagovat

Prázdniny a volna jsou na takové to hřešení přímo jako stvořené .. :D Taky když mám dlouho volno, tak už nevím, co by! Mojí nejoblíbenější snídaní je asi .. teď mi běhají hlavou všechny mé snídaňové kombinace a dochází mi, že si neumím vybrat to nejlepší. :D Ale asi aby to pro mě bylo ideální, musí to obsahovat lžíci burákového másla, která ráno co ráno nesmí chybět! :))
Mně už se ta jizva po mixéru nádherně hojí už z ní je jenom taková bílorůžová čárka. Šikovný pan doktor! :)) A sám říkal, že je to poměrně častý úraz, takže určitě nebudeme samy, co to od mixéru schytaly! :D

14 DaG DaG | E-mail | Web | 16. února 2014 v 20:58 | Reagovat

Hmmm - spíš mne láká ta omáčka teda - ten trhanec jednak neznám a taky mi dost připomíná vaječnou omeletu? A tu já teda nejradši s cibulkou, kousek šunky a goudy na to - a je to nejlepší (a nejprasátkovatější) snídaně :-)

15 PaPája PaPája | Web | 18. února 2014 v 15:09 | Reagovat

Ouu, ňami, to si se moc pěkně rozmazlovala! :-) Já jsem žádný takovýhle trhanec nebo pudink k snídani neměla. Já takhle sladké až večer, když mě opouští myšlenky, že "dnes nesmím zhřešit". :D

Ráno snídám, mám vždycky hrozný hlad. Pokud je škola, tak jogurt, pokud je čas tak s banánem (už jsem mistr v jeho krájení :D) a skořicí (to je úplný žůžo!).
Jinak o víkendy to jistí volská voka. Teď naposledy jsem vajičko osmažila (??) z obou stran, šoupla to do rohlíku, přidala šunku a byl z toho "sendvič"! :D Ale kupodivu se to povedlo.

16 Em Zet Em Zet | Web | 19. února 2014 v 16:20 | Reagovat

Z té omáčky se mi seběhly sliny. :D

17 Vendy Vendy | 22. února 2014 v 11:59 | Reagovat

[14]:V trhanci je mouka, není to klasická vajíčková omeleta. Je to spíš moučník, ale takový trochu jiný.Možná něco jako palačinka, ale silnější, propečená a vidličkou roztrhaná na kusy.

18 Tina Tina | 26. srpna 2014 v 15:18 | Reagovat

Kdysi jsem viděla, jak Pohlreich v Ano, šéfe radil nějakým kuchařům, aby dělali domácí pudink. Tehdy mě hrozně překvapilo, že jde udělat pudink jinak než z pytlíku:)) No, a dnes jsem ho po letech konečně vyzkoušela - podle Dity P. (akorát jsem dala méně cukru a udělala jsem dobře). Ochutnala jsem jen teplý, ale rodina si pošmákla i na studeném - a spokojenost byla na všech stranách:))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.