Treska v krustě a hráškový mišmaš podle Jamieho Olivera

16. února 2014 v 18:49 | Magdaléna |  Hlavní jídlo
Celkem nedávno jsem si koupila kuchařku Jamie 30 minut v kuchyni a toto je první vyzkoušený recept. Ráda bych tu popsala své dojmy z nové kuchařky, ale myslím, že na ni někdy dojde v samostatném článku. Teď tedy jen k receptu. Mám ráda ryby, ale co si budeme povídat, treska je sama o sobě chuti nevýrazné. Tato krustová podoba jí tedy svědčí víc než dobře - pod ochucenou strouhankou se totiž schovávají sušená rajčata s bazalkou a ančovičkami. Lahůdka. A hráškovyý mišmaš krásu jen podrthuje - občas je třeba trochu netradičnejší přílohy. :)



Časová náročnost: 30 minut
Počet porcí: 4

Potřebujeme:
na mišmaš
4 brambory
1 brokolice
400 g mraženého hrášku
lžíce másla
sůl

na tresku
4 filety z tresky
fenyklová semínka
100 g strouhanky
4 stroužky česneku
4 ančovičky v oleji
6 sušených rajčat v oleji
lístky bazalky
40g parmazánu
1/2 citrónu
balsamikový ocet
snítky rozmarýnu

Postup:
1.) Oloupáme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit do hrnce s vodou. Očistíme brokolici, košťál nasekáme a přidáme k bramborám (růžičky zatím ponecháme stranou). Předehřejeme troubu na 200°.
2.) Zatímco se zelenina vaří, vyrobíme si směs na krustu. Strouhanku promícháme s prolisovanými 2 stroužky čeneku a přilijeme trochu oleje z ančoviček/rajčat.
3.) Do mísy dáme ančovičky, 2 stroužky prolisovaného česneku, nakrájená sušená rajčata, bazalku, nastrouhaný parmazán, vymačkanou citrónovou šťávou s pár kapkami balsamica a vytrvale mixujeme tyčovým mixérem do kašovité konzistence (Pokud nedůvěřujeme mixéru, děláme krátké přestávky).
4.) Do hrnce k bramborám přidáme růžičky borokolice a mražený hrášek. Lehce osolíme a necháme dál vařit.
5.) Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme do něj trochu fenyklových semínek. Poklademe na ně filety tresky, lehce je osolíme a dáme na 5 minut do trouby.
6.) Plech s treskami vyndáme a každou filetu potřeme sinou vrstvou rajčatové pasty a zasypeme ochucenou strouhankou. Navrch položíme snítky rozmarýnu a zastříkneme olivovým olejem. Pečeme asi 15 minut na režim gril.
7.) Uvařenou zeleninu scedíme, přidáme lžíci másla a prošťouchneme šťouchadlem na brambory. Ochutíme solí.
8.) Vyndáme pečenou tresku a můžeme podávat spolu s hráškovým mišmašem.


Dobrou rybí :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sasha Sasha | Web | 16. února 2014 v 18:54 | Reagovat

na ryby a podobne niesom ale toto vyzera užasne!

2 M. M. | Web | 16. února 2014 v 20:26 | Reagovat

*POLK* Teda, to vypadá vážně skvěle! Bych si dal... O.O

3 DaG DaG | E-mail | Web | 16. února 2014 v 20:53 | Reagovat

Mno, ryby nemusím, treska ještě ujde. Ančovičky taky nemusím, ale v kombinaci s česnekem,... Asi to zkusím.
Dostala jsem od Jamieho 15 minut v kuchyni a nikterak mne to teda neexaltuje. Tak že bych ho ještě vzala na milost?

4 Kariol Kariol | E-mail | Web | 17. února 2014 v 17:07 | Reagovat

Mmm, ryby mám moc ráda a tohle vypadá jako zajímavý tip na oběd. :D Já si snad na ty tvé recepty (recepty z tvého blogu) pořídím kuchařku. :D

5 Ježurka Ježurka | Web | 17. února 2014 v 17:29 | Reagovat

Já tedy taky ryby moc nemusím, i když bych měla, ale toto vypadá výborně a určitě to i tak chutnalo, věřím.

6 Ježurka Ježurka | Web | 17. února 2014 v 17:34 | Reagovat

A nejde mi zase vložit komentář, už to zkouším po třetí! Psala jsem, že na ryby moc nejsem, i když vím, že bych je měla konzumovat a že to nejen vypadá skvěle, ale určitě to i tak chutná!

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 17. února 2014 v 20:24 | Reagovat

[1]: ale asi by ti to nechutnalo :D

[2]: Tak se o víkendu stav :D

[3]: Já si právě vygooglila, že těch 30 minut je lepších, dostupnějších a tak. Pocity zatím rozporuplné - dezerty vůbec nevyužiju, ale kuřecí maso a ryby mě nadchly.

[4]: Jééé to je milé :). Začínám pozorovat, že máme podobné chutě :)

[5]: S láskou k rybám se asi člověk musí narodit. Jinak si to neumím vysvětlit :) Já je měla tuze ráda už jako malinká :)

8 Teeda Teeda | Web | 20. února 2014 v 6:56 | Reagovat

Acha, ńami ňami! K Jamiemu chovám za pořad 30 minut v kuchyni hlubokou lásku a sama, i když kuchařku nemám, jsem několik receptů vykoukala a zařadila. Nedaám na ně dopustit. :)

9 Vendy Vendy | Web | 22. února 2014 v 11:58 | Reagovat

Tedy, tenhle myšmaš vypadá báječně a podle ingrediencí i chutně. Představuji si to naservírované u mě doma. Jen nevím, ančovičky, to se dá koupit v konzervě, nebo kde?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.