VDP - Makarony se sýrem (mac and cheese) (29)

8. ledna 2014 v 12:14 | Magdaléna |  VDP

Kapitola: MOJE AMERICKÁ LOVESTORY
Strana: 78

Po zdlouhavé česnečce přicházím opět s něčím jednoduchým a pomalu zjišťuji, že se mi snadnější a hlavně slané recepty začínají vyčerpávat. Kuchařka obsahuje určitě více jídel sladkých a těch já nemám na kontě ještě ani 10 (a to počítám i nápoje a marmeládu :D). No nic...

Zapečené těstoviny v celé své kráse...



Těstoviny jsem vařila vlastně jenom proto, že jich bylo doma hodně, že jsem už měsíc měla pro ně připraveny cheddar a že jsem chtěla po dlouhé době vytáhnout Ditu, ale zároveň neměla chuť piplat se s čímkoli složitým. Moc jsem od nich nečekala.

Vezmu to krátkosti, jakou tento snadný recept zasluhuje.
Smetanovo-sýrové omáčky na těstoviny moc nemusím. Mám v nich raději špenát, maso, sýr, ... zkrátka něco výraznějšího. Těstoviny mě tudíž přiliš nenadchly.

Ditiny těstoviny jsem udělala pouze do malé mističky (vynechala jsem parmazán, který doma není skoro nikdy) a ke zbytku přimíchala sušenou bazalku a musím konstatovat, že právě ten zbytek mi chutnal daleko víc... Došla jsem totiž k závěru, že přidání sušené bazalky je základ. Když mi někdo bude tvrdit, že sušená = mrtvá, klidně mu to odsouhlasím. Ovšem do těstovin mi chutná právě ta sušená. Tyto těstoviny tudíž vnímám jako jakýsi odrazný můstek ke všemožným experimetntům, ve kterých by se například mohly vyskytovat kuřecí kousky či na kostičky nakrájená šunka. A samozřejmě bazalka :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Joina Joina | Web | 8. ledna 2014 v 14:16 | Reagovat

To muselo být určitě výtečný i když já jsem nikdy nejdela těstoviny se špenátek.

2 Kariol Kariol | E-mail | Web | 8. ledna 2014 v 16:36 | Reagovat

Já, co se týče těstovin, nejvíc miluji penne se špenátem a kuřecím masem, hezky promíchané, okořeněné a zelené. :D Nechápu, jak někdo může nejíst špenát. :D
Inu, myslím, že v tomhle receptu se s tebou ve svých chutích shodnu. ;)

3 DaG DaG | E-mail | Web | 8. ledna 2014 v 20:42 | Reagovat

No, ale tak proč ne... Jako zbytková "znouzectnost" by se to dalo. Jinak teda ani pro mne žádná hitparáda nejspíš. Připomnělo mi to nějaký toskánský nebo jinde-italský recept na těstoviny s květákem, které mi přišly vynikající :-)

4 Teeda Teeda | Web | 8. ledna 2014 v 22:17 | Reagovat

Všimla jsem si, že každý má svůj rukopis. Něco co přidává skoro do všeho. Taková Dita se bez dijonské hořčice ani nehne, Jamie zase bez kombinace citron, olivový olej a chilli a já bez tymiánu, rozmarýnu a oregana. Bazalku ale používám také často. Máš pravdu, že sušená je je príma, ale když si jí můžu natrhat čerstvou a dát si jí klidně jen na chleba s máslem a s rajčaty, tak hynu blahem. :)
Jinak se na Dity MaC taky chystám. Nebo jsem se chystala než jsem to tu četla... :D

5 mengano mengano | E-mail | Web | 9. ledna 2014 v 8:11 | Reagovat

Doufám, že se nenaštveš, ale nijak zvlášť mě to nenadchlo. Takové ty nic moc výrazné "patlaninky" moc nemusím. S tou bazalkou to určitě muselo být o dost lepší.
Já si pěstuju svojí a tak se celé léto cpu mozzarellou s rajčaty a bazalkou. To můžu klidně dvakrát denně.

6 Vendy Vendy | Web | 9. ledna 2014 v 19:03 | Reagovat

Taky si myslím, že s bazalkou to mohlo být daleko chutnější. Do těstovin bych zamíchala trochu uzenin, nebo aspoň žampiony. Nebo aspoň zeleninu, třeba pórek! A klidně i do té omáčky, mohlo by to být lepší.
Jinak, sýrová omáčka nikdy nic nezkazí.

P.S. taky jsem si všimla, jak je opomíjená a přehlížená majoránka. Používáš ji někdy?

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 9. ledna 2014 v 19:26 | Reagovat

[1]: Tak třeba někdy zkus, až nebudeš mít v pizzerii chuť na pizzu :)

[2]: Miluju asi přesně to samé :)

[3]: S květákem? To je zajímavý... jestli je totiž něco moje milovaná zelenina, pak je to květák. a zrovna mám dvě "hlavy" v lednici :)

[4]: To máš asi pravdu, Dita cpe hořčici všude. :) A co se bylinek týče, tak je to u nás doma stejné jako u tebe, jen to máme rozdělené - mamka volí oregáno, babička rozmarýn a já tymián :) A s rajčaty já také čerstvou :)

[5]: Nenaštvu, cítím to totiž podobně. :)  Jen bych na patlaninku asi nekupovala čedar :). A kombinaci rajčata + mozarela + bazalka bych mohla také pořád, v létě hlavně.

[6]: Pórek? To je zajímavé... To mě nenapadlo, děkuju :). A majoránku - no, mám jí ráda do bramboračky (v příštím VDP uvidíš) a vlastně to bylo moje nejmilovanější koření dětství - jmenoval se po ní dokonce i náš pes - Majoránek :)

8 Date tree Date tree | E-mail | Web | 9. ledna 2014 v 20:14 | Reagovat

Vypadá to výborně, dostala jsem z toho hlad :)
Je super, že umíš takhle experimentovat a chutná to skvěle. Já kdybych tam dala ještě něco navíc, určitě by to byl kekel :)

9 Slečna A. Slečna A. | Web | 9. ledna 2014 v 21:14 | Reagovat

Jak vidím ten obrázek, mám na to neskutečnou chuť!

10 Therese Therese | Web | 10. ledna 2014 v 17:31 | Reagovat

Vypadá to výnetně. Zbožňuji těstoviny, dokázala bych se s nimi ladovat v jakékoli podobě..

11 Vendy Vendy | 11. ledna 2014 v 12:57 | Reagovat

[8]:Co je kekel? Zajímavé slovíčko. :-)

12 Date tree Date tree | E-mail | Web | 11. ledna 2014 v 21:27 | Reagovat

[11]: Jakože.. něco hnusného :)

13 Pína Pína | Web | 15. ledna 2014 v 22:06 | Reagovat

Mac and cheese jsem dělala přesně podle Jamieho Olivera..a prostě mi to nechutnalo :D Čedar i parmezán miluju..ale tohle prostě bylo takový nijaký. Ještě se strouhankou navrchu, blé! :D Takže přesto, že jsem měla i docela povedený fotky..na blog jsem je nedala.
Ale přidání bazalky je dobrej nápad..:)

14 Vendy Vendy | 17. ledna 2014 v 21:44 | Reagovat

[12]:Aha. Takže něco jako blivajz? :D

15 Date tree Date tree | E-mail | Web | 18. ledna 2014 v 9:34 | Reagovat

[14]: Přesně tak :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.