Kuřecí špízy s omáčkou z arašídového másla

3. ledna 2014 v 14:50 | Magdaléna |  Hlavní jídlo
S novým rokem přicházejí i nová předsevzetí, které se občas (alespoň u mne) týkají zdravé stravy. V takovýchto záchvěvech otevírám stránky své oblíbené Lucie a vařím. Na tyto špízy se chystala už několik měsíců, ale můžu říct, že za to čekání stály... Pokud máte stejně jako já rádi asijskou kuchyni, netradiční chutě a arašídové máslo, slibuju, že tohle jídlo budete milovat.




Časová náročnost: 30 minut
Počet porcí: 2 (2 špízy na osobu)

Potřebujeme:
2 kuřecí prsa
sůl
2 lžíce křupavého burákového másla (chunky peanut butter)
1 lžíce sojové omáčky
kousek prolisovaného česneku
kousek čerstvého zázvoru
pár kapek citrónové šťávy
2 lžíce vody

Postup:
1.) Kuřecí prso omyjeme, osušíme a velmi lehce osolíme. Pokrájíme ho na tenčí proužky, které napichujeme vlnkovatě na špejli. Z jednoho prsa a jedné špejle jsou dva špízy.
2.) Předehřejeme troubu na 200°(elektrickou) a začneme připravovat omáčku. Smícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, česnek, nastrouháme trochu zázvoru, kápneme citrónovou šťávu a rozmícháme se 2 lžícemi vody.
3.) Omáčkou důkladně potřeme špízy ze všech stran a naskládáme je na plech/pekáček vyložený pečícím papírem. Pečeme 15-20 minut.

4.) Hotové špízy můžeme podávat se zeleninou, kuskusem i nudlemi. Já zvolila zeleninovou směs s máslovou příchutí.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sisík Krysík Sisík Krysík | Web | 3. ledna 2014 v 14:56 | Reagovat

Mňam, už se mi sbíhají sliny! :-D

2 Jackelin Mandragor Jackelin Mandragor | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 14:58 | Reagovat

Hm, to by mohlo být dobré a určitě zajímavé

3 Sue^. Sue^. | Web | 3. ledna 2014 v 15:27 | Reagovat

Vypadá to dobře, toto musím zkusit :)

4 T. T. | Web | 3. ledna 2014 v 16:26 | Reagovat

Vypadá to dobře a teď mám kvůli těm fotkám hlad:(:D

5 Kariol Kariol | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 16:56 | Reagovat

Slibuji, že tohle si udělám! :-)
Zdravou stravu jsem si taky předsevzala, ale nedodržuji to stoprocentně. I když, dneska ano... :-)
Arašídové máslo miluju, kamarádka mi ho vždycky vozí z Anglie, jezdí tam na jaře. :-) A ostatní ingredience mi také nedělají problém - navrhnu to jako víkendový obídek! :-)

Mimochodem, nemáš nové pozadí, toho ptáčka? :-) (promiň, nejsem moc všímavá :D)

6 Sydney Sydney | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 20:47 | Reagovat

Bože môj mňam! Ja sa okamžite k vám sťahujem! :O :D Takéto parádne jedlá. O tom arašidovom masle som strašne veľa počula ale nikdy som to neochutnala. Tuším v Amerike si to natierajú len tak na chlieb či ako. A tá zeleninka no mňam :3 Chcem sa ešte poďakovať za e-mail ohľadne tých rafaelo guličiek, nemala som to kedy cez silvestra spraviť pretože som bola u tatina a hneď som utekala pre kamarátku a potom sme šli ku mne. Tak ale stále to mám uložené v záložkách a keď sa k tomu odhodlám tak ti rozhodne dám vedieť ako skončilo to dielo! :D

A vidím že máš aj nový dizajn, alebo teda pozadie ktoré sa mi nesmierne páči! :) Strašne veľa spraví keď je stránka vzadu niečím vyplnená a ešte aj takýmto pekným vintage patternom alebo backgroundom :)

7 Date tree Date tree | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 21:02 | Reagovat

Vypadá to moc dobře :) já si dávám stále nějaká předsevzetí, co se stravy týče, ale většinou je nedodržím :D
Teď to ale zase bude chtít, protože jsem přibrala za prázdniny pěkných pár kilo :X

8 Teeda Teeda | Web | 3. ledna 2014 v 21:12 | Reagovat

Teď jsem přišla z práce. Mám hlad, nemám tu nic a pláču.
(ach jo! :D)

A už si zkoušela ty Ditiny linguine s arašídovým máslem? Ty jsou mňamózní! :

9 flor flor | Web | 3. ledna 2014 v 21:36 | Reagovat

mňam to vypadá dobře :3

10 Slečna A. Slečna A. | Web | 3. ledna 2014 v 22:52 | Reagovat

Mňam, příští týden rozhodně vařím!
Jen, opravdu je potřeba crunchy burákové máslo? Nestačí prostě domácí aneb pomleté buráky? :))

11 Ruffian Ruffian | Web | 4. ledna 2014 v 10:58 | Reagovat

Vypadá to strašně chutně, nejspíše to zkusím. :)

12 Magdaléna Magdaléna | Web | 4. ledna 2014 v 11:48 | Reagovat

[1]:[2]:[3]:[4]:[9]:[11]: Děkuju vám, určitě to vyzkoušejte, je to vážně moc dobré.

[5]: Dělat něco stoprocentně hned napoprvé je těžké :) Ale dělat to lépe... to se občas povede :)
Rozhodně to rodince uvař. U nás to chutnalo mamce i babičce :)
Ano, ptáček je nový a s ním už i celý vzhled. Dělala jsem úpravy, když v tom mi přijela kamarádka a tak pro tu chvilku zůstalo jen u ptáčka.
A vlastně si to byla ty, kdo mě konečně popostrčil ke změně :).

[6]: Arašídové máslo MUSÍŠ ochutnat. :) Já bych si koupila asi nejdřív malou skleničku nebo udělala domácí, zjistila, jestli chutná a až pak teprve z toho vařila :) A máš pravdu... V Americe to mažou na tousta (a banán k tomu :) ).
Děkuju za pochvalu :) Zaplněné nezaplněné - potřebovala jsem změnu k jednoduššímu a jemnějšímu. :)

[7]: Také musím váhu trošku uhlídat. :) Však ono to půjde.

[8]: To je zlé... Gurmánka o hladu... (tak adresu máš, viď... dneska jsou na stole lasagne)
Právě že nezkoušela! A dost mě to žere! Ale růst koriandru na zahradě prostě neurychlím :)

[10]: Jasně, že netřeba... stačí i to obyčejné (ale já mám ráda, když jídlo chřoupe :)

13 El.Michelle El.Michelle | Web | 4. ledna 2014 v 13:31 | Reagovat

Mňam, vypadá to lákavě! :)

14 hacienda-ve-stredohori hacienda-ve-stredohori | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 14:37 | Reagovat

Recept vypadá zajímavě! A nový vzhled mne vykolejil, učinil moje kliknutí do známé oázy zcela novým a nečekaným. Dokonce způsobil na okamžik jistou zmatenost! Je to hezké, ale jsem fandou minulého ;-)

15 Ježurka Ježurka | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 17:27 | Reagovat

Jak tak koukám, může to být dobrůtka, ale to arašídové máslo jsem ještě nejedla, neznám a ani nevím, kde ho koupit. A musí tam být ten zázvor? Jsem na něj patrně alergická, moc ho nesnáším. Jsi šikovná a děláš mi chutě.

16 Zítra Zítra | Web | 4. ledna 2014 v 20:10 | Reagovat

Díky za milý komentář:*

Téma tvého blogu je zajímavé. Přetvořit energii k nutkavému uklízení do něčeho tvořivého :), proč ne třeba vaření.
Přeji ti mnoho talentu a pokory při tomto náročném řemesle.

Ode dneška tvé články odebírám. ;)

17 Sentencia Sentencia | Web | 5. ledna 2014 v 18:07 | Reagovat

musím se přiznat, že kombinace arašídového másla a masa mě docela děsí :) ale už několikrát jsem se přesvědčila o tom, že i když něco zní šíleně, chutná to výborně. Takže jednou určitě vyzkouším. Já nedávno dělala taky kuřecí špízy, ale zase obalené ve slanině a dělané s omáčkou z medu a chilli :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.