Rafaelo (Davidovo božské kokosky)

27. prosince 2013 v 21:38 | Magdaléna |  Cukroví
Byla jsem v osmé třídě, když jsme v rámci hodin praktických činností chodili do sklepní kuchyně a vařili tam. Předvánoční zadání tenkrát znělo jasně - nepečné cukroví. David řekl, že něco má, a za týden přinesl papírek, který obsahoval jen 4 položky. Moc jsem od toho nečekala, ale ten kokos tenkrát přinesla.
Od té doby znám ty nejlepší kokosky. Jsou snadné, rychlé a jako jediné (z mnoha mnou ochutnaných) chutnají jako Rafaelo. Každý, komu dám ochutnat, ve mně začne vidět bohyni... Proto s nimi štřím. Koulím je jenom na Silvestra.




Časová náročnost: 30 minut
Počet porcí: 50-60 kuliček

Potřebujeme:
1 plechovka Salka
100g 100% tuku (například Stela nebo Omega)
250g kokosu
50g mandlí (spařených a oloupaných)
kokos na obalení

Postup:
1.) V kastrůlku rozehřejeme tuk a necháme ho trochu zchladnout. V míse smícháme Salko, kokos, rozehřátý tuk a pořádně promícháme, abychom vytvořili tužší těsto.
2.) Tvarujeme kuličky, v jejichž středu bude vždy jedna mandle. Každou kuličku ještě obalíme v kokosu.
3.) Kuličky můžeme posadit do malých košíčků, ale hezky vypadají i jen tak samotné.

Dobrou kokosovou :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 27. prosince 2013 v 21:49 | Reagovat

Jé, taky je na Vánoce dělám! A taky jsem je poprvé dělala v osmé třídě o pracovkách, akorát jsem s tím tenkrát přišla já, žádného Davida jsem k tomu nepotřebovala :-D Pěkné, úplně mám na ně chuť

2 cincina cincina | Web | 27. prosince 2013 v 22:34 | Reagovat

:OO to vypadá lákavě:)

3 Edona Edona | Web | 27. prosince 2013 v 22:39 | Reagovat

Když pekla mamka tak je dělala. Já jsem se letos zmohla jen na rohlíčky a perníčky, tak snad příští rok!

4 Natty Natty | Web | 27. prosince 2013 v 23:05 | Reagovat

Zrovna dnes jsem je ochutnala u dcery na návštěvě a měla stejný recept. Je rychlý, jednoduchý a myslím, kdo má rád kokos a mandličky, tak si moooc pochutná. Jsi šikulka. :-)

5 Pandora Pandora | E-mail | Web | 28. prosince 2013 v 9:35 | Reagovat

Jojo, ty znám - dělali jsme je na výtvarném táboře. Výborné! A nejlepší je pak vytírat prstem tu plechovku od Salka!

6 hacienda-ve-stredohori hacienda-ve-stredohori | E-mail | Web | 28. prosince 2013 v 9:52 | Reagovat

Hmmmm,.... Dala bych si říct... :-)

7 Therese Therese | Web | 28. prosince 2013 v 16:45 | Reagovat

Jééé♥!! Miluju, miluju Rafaelo, někdo nadává, že je to moc sladký, ale já mu vždy neodolám ♥!

Je báječný :-)!

8 Sydney Sydney | E-mail | Web | 28. prosince 2013 v 16:59 | Reagovat

Rafaelo zbožňujem ale keď aj niekto takto pečie väčšinou sa to málo krát podobá tomu skutočnému i keď predsa tie prísady sú iné :) Ako vravíš o salku bože tak to milujem keď mamina varí a ja z toho vylizujem :D
Premýšľam že by som to mohla na silvestra spraviť a asi aj spravím kedy mám kupovať tie drahé rafaelo 4 guličky za 5 €..
Tak preto je aj moja otázka ako veľmi alebo na koľko percent sa podobajú chuťovo tým skutočným :)

9 pavel pavel | Web | 28. prosince 2013 v 17:32 | Reagovat

Vypadají krásně, taky je mám rád.

10 flor flor | Web | 28. prosince 2013 v 17:55 | Reagovat

Jednoduchý návod, to je pro mě jak stvořené :):D  Asi je taky zkusím, toto miluju :)

11 Qawp Qawp | Web | 28. prosince 2013 v 17:59 | Reagovat

mě se letos nějak vůbec nepovedly, ale vůbec nechápu proč :D ale jinak je to moje specialita :D

12 Magdaléna Magdaléna | Web | 28. prosince 2013 v 19:21 | Reagovat

[1]: To je milý.

[2]: Jo, vypadá :)

[3]: :) Já taky letos jen perníčky a tohle :)

[4]: Že dceru pozdravuju :)

[5]: Přesně!

[6]: Poslala bych je poštou, ale nejsem si jista stavem, v jakém by dorazily :)

[7]: Mám to stejně.

[8]: Odpovězeno na e-mail

[9]: Jsme dva.

[10]: Určitě vyzkoušej, pokazit nejdou... A ozvi se jak chutnaly :)

[11]: .. tak asi jdou :D

13 Kariol Kariol | E-mail | Web | 29. prosince 2013 v 11:09 | Reagovat

Mmmm, vypadají lahodně. Rafaelo i kokosky zbožňuju, takže myslím, že si je udělám! :)

14 Teres Teres | Web | 29. prosince 2013 v 17:02 | Reagovat

vypadají výborně..=)

15 Kariol Kariol | E-mail | Web | 30. prosince 2013 v 13:20 | Reagovat

Tak jsem nakoupila suroviny a během dneška nebo zítřka se do nich pustím. ;) :)

16 Magdaléna Magdaléna | Web | 30. prosince 2013 v 13:49 | Reagovat

[15]: Tak to je parádní! :) Ať chutnají :)

17 Kariol Kariol | E-mail | Web | 30. prosince 2013 v 14:32 | Reagovat

[16]: grr, myslíš, že se dají mandle něčím nahradit? Sestra mi ten zbytek, který jsem chtěla použít, snědla. :D -_- A nebo je hold koupím až zítra... :)

18 Magdaléna Magdaléna | Web | 30. prosince 2013 v 14:34 | Reagovat

[17]: Nemusíš je tam dát vůbec :) ale není to ono, no.. :)

19 Kariol Kariol | E-mail | Web | 30. prosince 2013 v 14:38 | Reagovat

[18]: tak to já je radši koupím. :)

20 Teeda Teeda | Web | 30. prosince 2013 v 21:27 | Reagovat

U nás se z nepečeného dělají jen hnízda...
Mám s tímhle druhem cukroví ten problém, že když mi ho někdo přinese, tak musím pořád myslet na to, jak si to koulí mezi mezi dlaněma, a pak pořád zkoumám ruce dotyčného... no prostě blázen... :D

21 mengano mengano | E-mail | Web | 2. ledna 2014 v 7:48 | Reagovat

Medvěd by se po kokoskách utloukl a slíbí mi za ně i nemožné:) Takže tohle rozhodně vyzkouším, chci totiž novou ledničku.

Je po svátcích, cukroví už máme snědené, tak bych mohla zazářit:)

22 Vendy Vendy | Web | 17. ledna 2014 v 21:20 | Reagovat

Příprava vypadá docela jednoduše, asi je také vyzkouším!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.