


Mňám, ta pizza vypadá naprosto báječně. A báječně musela i chutnat. Já nejsem moc na vaření a ani vařit pořádně neumím, takže ti skláním poklonu :D :)
Ježiš ta s tou cibulovou marmeládou a kozím sýrem vypadá super, to jsou přesně moje chutě toto O.O Uplně mam sliny :D
No nic, tak v pondělí dělam cibulovou marmeládu... protože pod kozí sýr ji POTŘEBUJU...!!
Mňam, vypadá to skvěle a chutně :) Už dloouhou dobu jsem pizzu neměla. Budu muset někdy udělat :)
Jé, to je krásný, že si takhle děláte radost navzájem :) Tu pomazánku určitě vyzkouším, musí chutnat skvěle :)
Hmmm, to vypadá úúžasně! Do cibulové marmelády jdu taky, babička mi dala půl pytle cibule velikosti větší než velké a tak to nebude až tak problém. Akorát kozinu z části (pro sebe) nahradím ovčinou.
U nás dnes nic moc, jen špenátový krém a papriky plněné sýrem a pórkem, tak jsem ani nefotila :-)
Vypadá to skvěle. :) Dala bych si i když jsem před chvilkou jedla taky domácí pizzu, ale vypadá to lákavě. ;)
Vypadá to náramně! Ale zkus zaimprovizovat, tu cibulovou marmeládu klidně dej, ale přidej kousky uzeného masa, například. A taky bych tam přidala nadrobenou nivu, ta je pikantní a lehce nasládlou chuť cibulové marmelády dobře doplní.
A na půlku pizzy zkus nasypat pár pokrájených oliv, taky můžou šmrncnout chutě...
Chuťovo mi to prišlo celkom dobré, aj to cibulové cesto, pizzu robíme doma tak raz do mesiaca :) Ale zvykneme aj objednávať.
Neviem na akom blogu som včera spomínala, že sa na bruschettu zvykne pridávať aj kozí syr, avšak som ho ešte nechutnala.
Ten cibulový podklad by som vyskúšala skôr pod klasickú pizzu. Ale spraviť veľa takých malých, no neviem pozriem si ešte raz ten recept :)
Nepostrehla som, či do cesta šli aj kvasnice lebo aj podľa nich to cesto nejaké je. My ho vždy dávame a to cesto nemáme také tenké ale také koláčové :D Hrubé a také to zbožňujeme :D :)
Teda koukám, že si se do toho ale pořádně dala! :) S cibulovou marmeládou? To jsem ještě nikdy neslyšela.
Domácí pizzu jsme zkoušeli, když brácha dostal od Ježíška takovou "domácí laboratoř" a mohla se tam zkoumat pizza :D.
Jen jsem se z tebou ještě chtěla podělit o včerejší zážitek: Na včerejší rodinné oslavě padla řeč na pořad Dity P. na ČT1. Vzpomněla jsem si na tebe, že jí máš docela ráda. Nevím, ale na mě působila prostě úplně strašně... to jídlo ovšem ne (:D), to bych zbaštila hned, ale ona jako člověk, to bych asi nedala si s ní rozumět. Rozhodně se tě nechci nijak urazit nebo tak :). Jak působí na tebe?
Já se přiznám, že pizzu jsem si dávala jen když jsme jezdívali do Itálie. Tam byla opravdu výborná! Tady ji nekupuji, ani nepeču. Ale kdybych věděla jak na tu pravou italskou, zkusila bych to.
[1]: Jé, opravdu děkuju. Taková hezká pochvala. Já jsem v tom domácím trochu i vychovaná. Ale vývar třeba neděláme moc často. Nicméně velká většina byla až donedávna "natural" a "homemade" Mraženou pizzu také kupujeme, pečeme i kynuté s paprikami, cuketové, ... :)
[2]: Děkuju :)
[3]: No, tvojí kozí úchilky jsem si už všimla, to je fakt. :) Marmošku udělej, tebe určitě napadne, co s ní :)
[4]: Chápu, že pizza se ne vždy úplně slučuje ze zdravou stravou, ale jednou za čas se zhřešit prostě "musí" :)
[5]: Děkuju. Babičky jsou na tohle nenahraditelné. Ať se povede. (Věříš mi, že ovčí sýr jsem nikdy neměla?)
Nic moc? Zrovna třeba špenátový krém já strašně ráda. Bohužel ho mám jen ve škole :)
[7]: O nivě jsem přemýšlela, ale nebyla už v nejlepší kondici a tak jsem to neriskovala. Olivy jsem přidala na pizzu nejmenší, která byla jen pro mě. On je totiž nikdo jiný nejí. :)
[9]: Moc nerozumím tomu cibulovému těstu... Ale odpověď na kvasnice jsem ti hodila na blog.
[10]: Jé, to je tak milý, že si takhle vzpomeneš... :) No, abych řekla pravdu na pořad ani nekoukám. Občas si nějaký díl pustím na netu, ale jinak ne. Dokonce jsem i přemýšlela, že bych svého vaření podle ní zanechala, ale pak mi došlo, že to jídlo je super. A mám to štěstí, že jsem to nikdy nevařila primárně kvůli ní. Nejsem její fanynka a zbožňovatelka, líbí se mi jídlo.
Co se týče Dity samotné, tak spousta kritiky mi přijde hloupá (od barvy hlasu až po pražský dialekt). Co vadí ale mně osobně, je až přehnaná afektovanost do jídla. "Udělám si krambl a celej ho snim" "Celý den strávím jen vařením"... Já nevím. Svoji budoucí identitu si představuju jinak. A svoje kamarádky taky :)
[11]: No vidíš, já mám třeba s italskou zase spíš zkušenosti špatné. Asi špatná ruka při výběru, nebo nevím... :)
Recept si myslím, že by až tak těžké sehnat nebylo, ale problém je, že správná italská pizza se peče při vysoké teplotě v peci. Prý. :) A pec má dnes asi málokdo....
obě vypadají moc hezky, ale upřímně bych taky asi spíš sáhla po té "klasičtější" verzi s protlakem :) Já mám na těsto svůj oblíbený recept, který jsem dávala na blog a zatím mě ještě nezklamalo :)
Vypadá úžasně. Sakriš, co z tvé výroby nevypadá úžasně? :D Mně se prostě líbí, jak si to všechno děláš hezky domácí... :)
My jsme doma nikdy pizzu nezkoušeli. Občas koupíme mraženou a jen na ni nakrájíme šunku, sýr, rajčata a tak, ale celou pizzu jsme zatím nedělali. :)
A ano, zmíněná jídla ve mně taky evokují podzim. :)