


Podľa mňa to je fakt ako dáka party challenge.. :DD
pikantní jídla mám ráda, ale tohle by asi i na mě bylo moc :) znám v okolí ale docela dost lidí, kteří by je spořádali s radostí :)
Ale na fotce vypadají nevinně :D Co takhle dát darem neoblíbenému sousedovi? :D
:D :D :D ale ony u té Dituš vypadají tak hezky, jak z nich teče sýr.. už už jsem se na ně chystala, tak mi neříkej, že to nepůjde.. :D
:) No ony vypadají pěkně nejen u Dituš... :D Samozřejmě, že to jde, jen si je upeč :) :) budu tě plně podporovat...
mm to vypadá tak dobře :)
jinak sem k tomu perníku nahrála i fotku, můžeš se podívat, i když je to prostě jen hnědá kostička :D
Už se našel konzument? ;-) To bych v životě "nedala" - nesnáším pálivost (a manžel ji miluje, tak se občas v kuchyni dohadujem - ale on na štěstí sní skoro vše)...
Tak mě napadá, že pěstujeme kozí rohy, což je teda asi možná slabej odvar, ale když jsou fakt hodně ostrý, pomůže jim vydlabat jadřinec, pořádně odžilkovat a vypláchnout teplou / horkou vodou. Zůstane jen decentní pikantnost na špičce jazyka. Možná by to pomohlo i těmhle feferonám :D
Náhodou jsem narazil i na tento recept, když jsem se díval na cheescake a quiche. Zkusím být stručný.
Netroufnu si říct, o jaký druh papriček se jedná, možná by poradili v chilli fóru
https://www.chilli-forum.cz/
Papričky zde na fotkách se podobají hodně červenému habaneru (habanero red).
U normální kulaté feferonky se uvádí 500 jednotek pálivosti (SHU). Habanera mají cca 200000-400000.
V těch číslech nemám překlep!
V případě nehody zapíjet smetanou.
Vzhledem k tomu palu bych to viděl na pekáč plnící hmoty a do toho rozsekat 1-3 papričky ;-)
Mám ráda pikantnost a pálivé chutě mi nevadí, ostrá jídla mají říz. Ale chilli papričku bych do pusy nestrčila :D
Tip nemám, možná to chce vážně darovat nějaké kamarádce na oslavu narozenin jejích příbuzných či tak něco :D