VDP - Plněné chilli papričky (12)

8. října 2013 v 15:17 | Magdaléna |  VDP
Kapitola: SOUROZENECKÁ PARTY
Strana: 54

K tomuhle receptu to bude velice stručné, jelikož jsem výsledek neochutnala. Nikdo ho neochutnal...



Nějak jsem nad tím nepřemýšlela a ty papričky ve Španlěsku koupila. U nás jsem soudové chilli nikdy neviděla a tam stály pár desítek centů... Mělo mi být podezřelé, když je kamarád přinesl a jeho přítelkyně ho proklínala, protože je musela připravit a pálilo jí totálně všechno. Ale nebylo.


Papričky zdárně přežili cestu a doma se těšily na zpracování. Úplně jednoduše jsem je naplnila sýrem, kořením a zakápla olejem s trochou octa. V tu chvíli mi už bylo jasné, že pálí jako čert. Nemohla jsem se dotknout žádné části těla (nedejbože rtů a očí!), protože bych prvděpodobně umřela. Nicméně stále jsem si dělala naděje, že pečním velkou část své pálovosti ztratí. Jak naivní. Vypadaly nádherně. Uždíbla jsem tedy kousek vyteklého sýra... a... VYPILA HEKTOLITRY VODY. To prostě nešlo!!

Tohle je ideální jídlo na nějakou party (které se nezůčastníte), kde si lidi dávají výzvy, kde se hodně pije...
"Sněz papričku a platim ti panáka"... a ve finále těch panáků budete muset vypít ještě mnoho...

Nyní máme tedy 6 nádherných plněných papriček v lednici a já přemýšlím, co s nimi. Máte někdo nějaký typ? Babička je chce jednu po druhé pohřbít v guláši, ale já si myslím, že jedna paprička by vystačila na gulášů 10.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kariol Kariol | 8. října 2013 v 16:32 | Reagovat

Mám ráda pikantnost a pálivé chutě mi nevadí, ostrá jídla mají říz. Ale chilli papričku bych do pusy nestrčila :D
Tip nemám, možná to chce vážně darovat nějaké kamarádce na oslavu narozenin jejích příbuzných či tak něco :D

2 Lištička Lištička | Web | 8. října 2013 v 20:56 | Reagovat

Podľa mňa to je fakt ako dáka party challenge.. :DD

3 Sentencia Sentencia | Web | 9. října 2013 v 16:37 | Reagovat

pikantní jídla mám ráda, ale tohle by asi i na mě bylo moc :) znám v okolí ale docela dost lidí, kteří by je spořádali s radostí :)

4 Cata Cata | Web | 9. října 2013 v 16:41 | Reagovat

Ale na fotce vypadají nevinně :D Co takhle dát darem neoblíbenému sousedovi? :D

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 9. října 2013 v 18:58 | Reagovat

[1]: Kamarádce jsem nabízela... Navzdory své oblibě pálivým jídlům si na tohle netroufla :)

[2]: :)

[3]: Vážně? :) Takových více i u mě!

[4]: :) Právě... s tou nevinností jsem je i koupila. :) Sousedy mám ráda... nerada bych si je rozházela :) Ale dík za tip :)

6 Teeda Teeda | Web | 10. října 2013 v 17:37 | Reagovat

:D :D :D ale ony u té Dituš vypadají tak hezky, jak z nich teče sýr.. už už jsem se na ně chystala, tak mi neříkej, že to nepůjde.. :D

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 12. října 2013 v 14:05 | Reagovat

:) No ony vypadají pěkně nejen u Dituš... :D Samozřejmě, že to jde, jen si je upeč :) :) budu tě plně podporovat...

8 Terezka Terezka | Web | 12. října 2013 v 19:20 | Reagovat

mm to vypadá tak dobře :)

jinak sem k tomu perníku nahrála i fotku, můžeš se podívat, i když je to prostě jen hnědá kostička :D

9 hacienda-ve-stredohori hacienda-ve-stredohori | E-mail | Web | 13. října 2013 v 20:29 | Reagovat

Už se našel konzument? ;-) To bych v životě "nedala" - nesnáším pálivost (a manžel ji miluje, tak se občas v kuchyni dohadujem - ale on na štěstí sní skoro vše)...

10 Terezka Terezka | Web | 15. října 2013 v 21:21 | Reagovat

Tak mě napadá, že pěstujeme kozí rohy, což je teda asi možná slabej odvar, ale když jsou fakt hodně ostrý, pomůže jim vydlabat jadřinec, pořádně odžilkovat a vypláchnout teplou / horkou vodou. Zůstane jen decentní pikantnost na špičce jazyka. Možná by to pomohlo i těmhle feferonám :D

11 Magdaléna Magdaléna | Web | 15. října 2013 v 22:10 | Reagovat

[8]: Děkuju, už jsem koukala :)

[9]: No, když nad tím přemýšlím, já sama za sebe pálivost také nemusím. :)

[10]: Nepomohlo :) Jsou vypláchnuté, vypeckované... upečené... a pálivé - stále pálivé :D (Rohy si koupil právě ten kamarád, a také slabý odvar nebyly... třeba jsi zvyklá :) )

12 Jirka Jirka | E-mail | 27. září 2016 v 12:02 | Reagovat

Náhodou jsem narazil i na tento recept, když jsem se díval na cheescake a quiche. Zkusím být stručný.
Netroufnu si říct, o jaký druh papriček se jedná, možná by poradili v chilli fóru
https://www.chilli-forum.cz/

Papričky zde na fotkách se podobají hodně červenému habaneru (habanero red).
U normální kulaté feferonky se uvádí 500 jednotek pálivosti (SHU). Habanera mají cca 200000-400000.
V těch číslech nemám překlep!

V případě nehody zapíjet smetanou.

Vzhledem k tomu palu bych to viděl na pekáč plnící hmoty a do toho rozsekat 1-3 papričky ;-)

13 Magdaléna Magdaléna | 16. ledna 2017 v 20:36 | Reagovat

[12]: Děkuji za reakci :-). To, že v číslech nemáš překlep naprosto věřím, ty papričky byly koncentrované peklo. A myslím, že i 1-3 papričky jsou dost :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.