VDP - Na cestu (10, 11)

2. října 2013 v 19:02 | Magdaléna |  VDP
Kapitola:VLAKEM
Strana: 260

Měla jsem odpoledne na to, abych se kompletně připravila. Jela jsem do Španělska a mým úkolem bylo za 6 hodin zajistit sebe, kufr, i jídlo. A jelikož čas na přípravu krátký a cesta v autobuse dlouhá, rozhodla jsem se sáhnout do Dity P. a otevřít kapitolu Autobusem. Ta tam nebyla, tak jsem se musela spokojit s tou vlakovou. Nakonec jsem vybrala to, co se zdálo nenáročné, kompaktní a chutné i pro mojí kamarádku. Vrhla jsem se na obalování půl kila kuřecího masa trochu netradičněji, než je zvykem a napekla k tomu bramborové muffiny.



Možná už se opakuju, ale když je v receptu napsáno, že příprava trvá 15 minut, počítejte raději s půlhodinou. A pokud vám za zády stojí babička a ustavičně předpovídá, že to nestihnete, a nabízi svou pomoc, tak si vyhraďte snad celou hodinu (no, teď už možná trochu přeháním :-))
Babičku jsem co nejjemněji poslala pryč a míchala a pekla. Měla jsem strach, že muffinky překynou nebo nepůjdou vyndat z formy (pekla jsem bez košíčků - přece jenom, kdo by chtěl v autobuse řešit mastné papírky). Nicméně muffinové důlky jsem naplnila po okraj a nepřetekly. A díky pořádnému vymazání a vysypání formy vyklouzly zcela hladce. Challenge accepted! Řízky - pejsi se chovali jako řízky, nebyl problém


Potom jsem šla připravit ten kufr.... Jenže byl pátek a právě běžel Deník v televizi. No uzneje, když Dita peče jablečné bábovičky, které z celé knihy miluju nejvíc, nemohu si to nechat ujít. Takže jsem balila tím způsobem, že: přinést jednu věc, pět minut zírat na televizi, přinést druhou věc, .... Ale stihla jsem to!!!

Jídlo přišlo k duhu. Muffiny jsem nabídla klukům. Jakmile jsem jim je přendala na balkón, bylo mi jasné, že už je neuvidím. Přes stěnu jsem pak slyšela jen: "Moc dobré, moc dobré", "Pekla Magdaléna" a "Vem si taky". Nebyly suché a zasytily. Řízky jsme snědly během cesty s L., která na nich nic nepoznala. Poslední zbytek jsem pak vzala na horu Montserrat, kde na ně mlsně koukal F. Nabídla jsem mu tedy a ten jako správný gurmán poznal: "To nejsou obyčejne řízky... já tam cítím česnek. Vy máte nějakej tajnej recept na řízky?" Udělal mi radost, moc mu chutnaly :-).


Svačina se tedy ukázala být nejen na cestu a nejen pro mě s L. :-) Dokonce jsem F. musela dát recept
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kariol Kariol | Web | 2. října 2013 v 20:14 | Reagovat

A víš, že bych si to hned zabalila a šla na tůru? :D

2 Teeda Teeda | Web | 3. října 2013 v 9:50 | Reagovat

Muffinky jsen z Dituš už taky pekla a jen se po nich zaprášilo :)
Navíc se mi podařilo sehnat pár jejích starých Apetitů a má tam ještě pár slaných variant... ňamina! :)

3 Magdaléna Magdaléna | Web | 3. října 2013 v 18:46 | Reagovat

[1]: :) Tak vyraž... :) Poznala jsem kouzlo hor a věřím, že s takovouhle výbavou bychom vyšláply kdejaký vrch.

[2]: No, to jsem si taky říkala, že bych ráda alespoň nahlídla do těch časopisů za její éry... No, zatím chodím do Alberta a raduju se, že alespoň nějaké super věci jsou dnes zadarmo :)

4 Sentencia Sentencia | Web | 3. října 2013 v 21:31 | Reagovat

Mňami... všechno vypadá parádně :) Hlavně ty muffinky jsou zajímavý nápad, určitě na ně brzy mrknu :)

5 Basilah Basilah | Web | 5. října 2013 v 11:17 | Reagovat

já si tu Ditu P. musim taky koupit, nebo mrknout na net!! právě se mi hodí takový to jídlo do krabičky a tohle vypada fakt chutne :)

6 Magdaléna Magdaléna | Web | 5. října 2013 v 14:52 | Reagovat

[4]: Ty muffiny mě taky dostaly... :)

[5]: No to určitě musíš... :) Já krabičková  jídla také řeším, ale tam se spíš inspiruju sama sebou - kuskus, saláty, zelenina, těstoviny, někdy tortila... S nápadem na podobně zaměřený článek jsem si pohrávala, ale tak uvidíme :)

7 M. M. | Web | 27. října 2013 v 21:11 | Reagovat

Co bylo jiný na těch řízkách? To je tajemný jak hrad v Karpatech O.O :D

8 Barb Barb | 28. října 2013 v 0:30 | Reagovat

Tyto Ditiny muffiny jsem pekla a spokojenost maximální! Jen jsem je dělala na plech, takže teď nevím, jak tomu říkat - nákyp je pro tohle jídlo moc obyčejný název. :-D

9 Magdaléna Magdaléna | Web | 28. října 2013 v 8:23 | Reagovat

[7]: Česnek a dijonská hořčice. Nevěřila bych tomu, ale lžička přidaná do vajíčka dělá divy. :) Chlapi doma se po tom můžou utlouct a nejvtipnější je, že nic nepoznají :D --- a pokud by tě to zajímalo do detailů, tak najeď na erchiv české televize - Dita je vařila v posledním díle svého pořadu :)

[8]: :) Vidíš, tak na plech by mě to nenapadlo. :) Nákyp mi jako název přijde  zase naprosto super. :)

10 M. M. | Web | 28. října 2013 v 10:37 | Reagovat

[9]: Ts, takový řízky dělám doma normálně, mě to naučila moje máma... potřít česnekem a hořčicí před obalením... chjoo... :D

11 Letitia Letitia | E-mail | Web | 18. dubna 2015 v 21:48 | Reagovat

To vyzerá dobre!
V poslednom čase som viackrát riešila jedlo na cestu. A tieto tvoje výrobky, plus zmienka o kapitole "do vlaku" ma tuším nalákajú na novú kuchárku. Idem sa mrknúť po tej Dite P. (asi patrí medzi "klasiku", ja zase patrím medzi tých, čo sa nevyznajú) B-)

12 Tina Tina | 29. května 2015 v 15:07 | Reagovat

Parmazánoví pejsci patří k mým oblíbeným receptům z Ditiny kuchařky. Pochutnají si na nich dokonce i zapřisáhlí odpůrci dijonské hořčice a parmazánu:))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.