VDP - Jablečné bábovičky s javorovým sirupem (14)

19. října 2013 v 21:08 | Magdaléna |  VDP

Kapitola: PIKNIK
Strana: 105

Tyhle jablečné bábovičky jsem si zamilovala ze všeho nejvíc. Už při koupi kuchařky jsem věděla, že je musím mít. Dokonce jsem si dojela do Vídně pro formičky, abych následně zjistila, že Vietnamci v našem městě mají za stovku lepší. No co, alespoň jsem za ně nedala půlku výplaty jako ty Ditiny fanynky na facebooku :)

Prostě a jednoduše - když je Dita pekla v televizi, bylo rozhodnuto. Jablečnými bábovičkami oslavíme u nás doma podzim :).



Mohla bych zdlouhavě vyprávět, jak jsem hledala javorový sirup a před regálem strávila desítky minut se svou angličtinářkou. Mohla bych popisovat, jak jsem netušila, kde ho koupit a jak mám dnes přehled hned o několika prodejnách. Jediné, co ale řeknu, je, že dát za něj 160 korun mi líto nebylo.

Svou sháňku formiček jsem již naznačila. Na internetu se dají ty Ditiny pořídit asi za 1200. Já našla ty svoje ve Vídeňském výprodeji každou za 1,50€, ale ty nejklasičtější a úplně dostačující mají všichni lepší Vietnamci za stovku (plech se 6 bábovkami).


Pekla jsem jedno podzimní odpoledne a neuvěřitelně si to žívala. Venku byla podzimní mlha, do které svítilo slunce, vedle mě seděl devítiletý klučina, co pozoroval každý můj pohyb, já strouhala jablka a pod rukama mi vznikalo to nejroztomilejší jídlo z celé kuchařky.
Podzimní štěstí se dalo krájet, lépe řečeno strouhat.

Já: "Jednou jsem dělala něco s nivou."
Klučina: "Madí, co je to niva?"
Já: "Plísňovej sýr, asi by se ti moc nelíbil."
Klučina: "Já znám jenom dvouplísňovej sýr."
Já: "Myslíš takovej ten zelenej hermelín? Ten znám taky, je moc dobrej."
Klučina: "Jo, ten... a Madí, já znám i trojplísňovej. To je, když ti ten dvouplísňovej zplesnivý."

... a já vybuchla smíchy nad dokonalým fórkem toho kluka :)


Upekla jsem je. Roztomilé a jen moje. Přepočítávat cenu by mě asi položilo (koupě formiček, celé máslo, kvantum sirupu, ...), a tak jsem to neřešila.
Byly moc dobré, jen doporučuji použít kyselejší jablka, aby chuť byla výraznější. Já sama je možná příště zkusím s polovinou másla. Byly dost vláčné a zbytečně mastné, víc, než je zvykem. Možná ho nahradím smetanou/kefírem/... Uvidím. Někdy je upeču znova... a místo sirupu použiju med, který je mým českým chutím bližší. :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Meggy Meggy | Web | 19. října 2013 v 22:57 | Reagovat

Vypadají pěkně:)
Není náhodou ten sirup z drogerie dm? :)

2 May-rinne May-rinne | E-mail | Web | 19. října 2013 v 23:16 | Reagovat

Vypadá to lahodně ^^ :)

3 Barb Barb | 20. října 2013 v 0:32 | Reagovat

Mně peněz za javorový sirup bylo, takže jsem jej nahradila medem. Za poslední dva týdny jsem pekla /ale coby jednu jedinou velkou bábovku/ třikrát a spokojenost veliká!

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 20. října 2013 v 13:11 | Reagovat

[1]: Díky. Ano, sirup mám z dm, ale za stejnou cenu jsem ho viděla například i v Tescu :)

[2]: To jsou. Lépe řečeno - byly :)

[3]: To jsem ráda, že nepeču podle Dity sama. Já budu také péct příště s medem. Jen jsem sirup neznala a chtěla jsem ho vyzkoušet :) a tvé pečící výkonnosti se obdivuju (právě mám za sebou několik koláčů a vidím to na pečící pauzu :D )

5 Teeda Teeda | Web | 20. října 2013 v 16:49 | Reagovat

Máš k tomu príma popis.. úplně cítím vůni podzimu.
Já mám tyhle bábovičky jako plech na muffiny. Je to klasickej plech se šesti ďolíky ve tvaru bábovek. Má už ale svý léta a docela bych brala novej.. Nicméně i tak se chystám k Vánocům prosit o tyhle skvosty...http://www.nordic-ware.cz/babovkove-formy/1 :)

6 Terezka Terezka | Web | 20. října 2013 v 19:14 | Reagovat

zní to fantasticky, určitě to tak i chutnalo :)

7 Sentencia Sentencia | Web | 20. října 2013 v 20:05 | Reagovat

vypadá to dobře, jen to celé máslo mě tam trošku odrazuje... :) asi vyzkouším něco podobného, ale trošku to obměním :)

8 Terezka Terezka | Web | 20. října 2013 v 20:25 | Reagovat

Vrátila sem se po 4 dnech z místa, kde není ani signál na telefon, natož cokoliv podobný internetu. Měla jsem jen přednastaveno, aby mi blog nestál, co sem nechtěla nasolit do jednoho dne. Plnohodnější články budou, jen sem ted v časovym presu :)

A návod ke stromečku přidám, ted se mi pro změnu povedlo celej ten článek smazat, místo toho abych ho obnovila :D

9 Kariol Kariol | Web | 20. října 2013 v 20:51 | Reagovat

Možná jsem to už psala, ale jablka mám opravdu ráda a tyhle bábovičky vypadají senzačně. :) Zkusím je! :)

10 Magdaléna Magdaléna | Web | 20. října 2013 v 21:03 | Reagovat

[5]: Nad těmi skvosty jsem slintala už nedávno, ale mám pocit, že tohle by mi neprošlo ani u Ježíška :) Nicméně tu asymetrickou točenou bábovku mu do seznamu stejnak propašuju :)

[6]: Chutnalo.

[7]: S máslem jsme na tom stejně. :) Kdyžtak obměň a klidně dej vědět, jak to dopadlo :)

[9]: Psala, psala (ostatně i z tvého receptu na Gurmánce jsem to pochopila ;) ) Určitě vyzkoušej - pokud nemáš kuchařku, recept je tady - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10588743864-denik-dity-p/213562260300003-piknik/video/

11 Evelin Evelin | Web | 21. října 2013 v 13:20 | Reagovat

Ty bábovičky vipadají úžasně... dala bych si :3 Mňam... jsi moc šikovná :)

- - - - - - - - -
Budu ráda když navštívíš můj blog a zanecháš nějaký komentář - faraway-way.blog.cz

12 Liška Liška | Web | 21. října 2013 v 14:00 | Reagovat

Júúúúúúúúúúú, to vyzerá strašne mňam :33

+ ospravedlňujem sa za spam, ale NOMINOVALA SOM ŤA NA LIEBSTER BLOG AWARD, čo síce nie je tak celkom ocenenie, ale.. KAždopádne, nájdeš to u mňa na blogu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.