VDP - Víkend s Ditou (5, 6, 7)

15. září 2013 v 14:03 | Magdaléna |  VDP
Původně jsem chtěla věnovat každému jídlu vlastní článk, ale vařím víc, než by blog unesl, a tak jsem se rozhodla to spojit a zmínit jen to nejnutnější.
O víkendu jsem to vzala opravdu z gruntu. Každý den jedno jídlo a některé jsem dokoce i opakovala. Potřebovala jsem si zlepšit náladu, nasytit sebe i rodinu a zároveň nepřibrat 10 kg (což bude s Ditinými recepty asi těžké :D ). Pátek se nesl ve stylu mořské štiky na máslové pěně, sobotu jsem si zpestřila salátem s medovo-hořčičnou zálivkou a v neděli jsem udělala babičce k narozeninám cibulový dip.
Některé recepty docela překvapily.



Mořská štika s máslovou pěnou a bramborovou kaší (5)

Kapitola: Z ČESKÉ HOSPODY
Strana: 94

Tento recept je původně na candáta a já něj chtěla i počkat, jenže pak mi babička řekla cenu za kilo... a ta byla i po přepočítání na jednu porci závratná. Přesto jsem měla na rybu chuť, a protože Dita "dovoluje" použít recept i na ty bělomasé, vytáhla jsem z mrazáku mořskou štiku. (Neptejte se, jak máme velký mrazák, odpověděla bych jejich počtem :D )
Vařila jsem v časovém presu, s prachovkou a hadrem v ruce, jsouc sama doma. Máma měla přijet po 12 a já věděla, že když neuvařím, odbyde se zas nějakou paštikou nebo jogurtem. A ryby máme rády obě. Myslela jsem, že za hodinu to hravě zvládnu, zvlášť, když je v receptu naspáno 40 minut. Jenže!!! Musíte holt počítat s tím, že v kuchařce je zelenina už očištěná, nakrájená, kdežto vy tu svojí do tohoto stavu musíte teprve dostat. Stejně tak voda v knize také vaří naprosto okamžitě, narozdíl od té vaší, která dobrých 15 minut neukáže ani bublinku (nový poznatek: upřené koukání a smlouvání nemá nejmenší účinek).
Nakonec jsem ale vše přece jen stihla a mamkou jsme si moc pochutnaly. Dokonce jsem o pár dní později dělala rybu i babičce, která o ní mluví ještě dnes. :)



.........................................................................................................

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou (6)

Kapitola: VÍKEND V PAŘÍŽI
Strana: 229


Chtěla jsem trochu něco lehčího (a to jak v souvislosti s energií přijatou, tak i s energií dodanou :) ), a tak jsem se pustila do salátu. Je to dost s podivem, protože příliš nemusím hořčici ani med, ale tohle je zatím jedno z nejlepších jídel, co jsem z kuchařky vyzkoušela. Medovo-hořčičná zálivka mi chutnala tolik, že jsem si ji dokonce přepsala do svého receptového sešitu. Jen jsem zdvojnásobila množství na jednu osobu. V receptu je zálivka pro 4 lidi, ale já stejné množství použila pro 2. Byla prostě fantastická... Tak moc, že jsem si stejné jídlo udělala ještě tentýž den k večeři.
Neměla jsem slaninu, a tak použila schwarzwaldskou šunku, která celý salát ještě více odlehčila.



.........................................................................................................

Cibulový dip (7)

Kapitola: SOUROZENECKÁ PARTY
Strana: 58

Toto teda bylo zklamáním celého víkendu. Babička má ráda cibuli a já zase sladkokyselou chuť, ale ve finále jsme si nepochutnaly ani jedna. Sladkokyselá chuť se nekonala a to jsem dip dokonce i doslazovala. Cibule to prostě a jednoduše projela a já vím, že tenhle recept už asi opakovat nebudu.



Víkend s Ditou byl moc fajn, pomohl mi zapomenout na trable a vlastně i zachránil před hladem. Vaření jako formu antidepresiva rozhodně doporučuju :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sentencia Sentencia | Web | 16. září 2013 v 10:14 | Reagovat

všechno, až na tu štiku, vypadá krásně. Ryby totiž (až na lososa) moc nemusím :) Podobný salát si dělám v zimních měsících docela často a mám ho moc ráda. Miluju spojení těch lehkých chutí a výrazné hořčice :)
Dip určitě někdy v blízké době vyzkouším.
Jinak souhlasím s tím, že vaření dokáže člověka dobře odreagovat. Zkoušení nových receptů výborně zaměstná mozek, který tak nemá čas přemýšlet nad problémy a jinými blbostmi :)

2 Bea Sz. Bea Sz. | E-mail | Web | 16. září 2013 v 19:05 | Reagovat

Musí to být moc dobré... až se mi sbíhají sliny :)
Určitě chválím blog!

3 Terez (sweet melange) Terez (sweet melange) | Web | 16. září 2013 v 22:24 | Reagovat

Vypadá to krásně, všechno, jsi šikovná! :)

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 19. září 2013 v 17:35 | Reagovat

[1]: Že bych kvůli tobě zveřejnila pár mých podzimních salátů, co nosím do školy? ;) Jinak dip osobně moc nedoporučuju, ale třeba tobě chutnat bude :)

[2]: Díky.

[3]: Děkuji.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.