Cuketový perník

2. září 2013 v 20:22 | Magdaléna |  Buchty na plech
Nevím, čím to je, ale každý rok se doma najde několik přerostlých cuket. Už jich alespoň není 20 jako kdysi. Nicméně někdy i ta jedna je velkým soustem (a to doslova...) Jste na tom podobně? Tak v tom případě mám pro vás tento recept. Našla jsem ho u Kitchenette, malinko upravila a musím konstatovat, že jednu obří cuketu v něm ani nepoznáte. Navíc díky ní nemusíte dávat tolik oleje a ani mléko, protože sama se postará o zvláčnění. Pokud chcete perník snů, tak ten tu už máte. Nicméně jestli toužíte spatřit cuketu v dosud netušeném světle, vrhněte se na tento. Ještě teď mám tu chuť na jazyku - muškátový oříšek dělá své :)



Časová náročnost: 40 minut
Počet porcí: 1 velký plech

Potřebujeme:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 ½ hrnku cukru krystal
¾ hrnku oleje
3 vejce
3 hrnky jemně strouhané cukety (asi 1 velká cuketa)
1 lžička jedlé sody
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
(vanilka)
1 lžička mleté skořice
1-2 lžičky mletého nového koření
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého kardamomu
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
(kůra z 1 citrónu - chemicky neošetřeného)
2 hrsti nasekaných vlašských ořechů

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:
1.) Nastrouháme cuketu na jemném struhadle. Šťávu, kterou pustí, nesléváme, ale použijeme. Do mísy přidáme vejce, olej, ořechy, (citronovou kůru) a dobře promícháme.
2.) Předehřejeme troubu na 180°. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
3.) V jiné míse smícháme všechny "suché" ingredience. Nyní můžeme vzniklé směsi v obou mísách důkladně promíchat, vzniklé těsto vlít na plech a dát do předehřáté trouby.
4.) Pečeme 20-30 minut, otestujeme špejlí.

Tak co, poznali jste cuketu? :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Můj Japonský dům Můj Japonský dům | Web | 3. září 2013 v 14:56 | Reagovat

Miluji tenhle druch buchet, taky ho děláme. Někdy i bez kakaa.

2 Kariol Kariol | Web | 3. září 2013 v 16:35 | Reagovat

Možná to zní zvláštně, možná je to prostě náhoda, ale zrovna tenhle cuketový perník - mimochodem, vážně výborný - jsme si nedávno dělali. :) Mmm, že bych ho udělala zase? :D
Pěkný recept! ;)

3 Strange Strange | Web | 3. září 2013 v 17:54 | Reagovat

My doma dělávali cuketovou bábovku.
Mmmm...dala si mi návrh na víkendové pečení :)

4 Tess Tess | Web | 5. září 2013 v 0:19 | Reagovat

tak vypadá to vážně chutně!

5 Gurmanky M.N Gurmanky M.N | Web | 5. září 2013 v 17:18 | Reagovat

Ani nevíš jak moc si nás potěšila, že si náš blog vůbec našla a líbil se ti :))) je to už docela dlouho, takže kdyby blog pokračoval dál, určitě by byl na mnohem lepší úrovni :) My dvě jsme se spolu asi rok najednou přestaly nabit, ale ted jsou z nás zase perfektní kamarádky, a pořád jsme do toho pečení dost zapálené a je ještě malá možnost, že se do něčeho zase pustíme. Ale to ukáže čas :) . Neboj, až otevřeme cukrárnu, budeš první, komu napíšeme :)))) moc děkujeme za krásný komentář, s láskou     Gurmánky M.N

6 Sentencia Sentencia | Web | 5. září 2013 v 20:16 | Reagovat

cuketa je stejně zvláštní druh zeleniny... :) mamka jednou dělala něco podobného a nechtěla jsem jí věřit, že v tom je právě cuketa. Člověk by to vážně skoro nepoznal, ale bylo to moc dobré :)

7 Evv :3 Evv :3 | Web | 5. září 2013 v 20:39 | Reagovat

Vypadá to úžasně! :)

8 the Wave the Wave | 5. září 2013 v 21:21 | Reagovat

Hmm, sbíhají se mi sliny!

S cuketovým perníkem již zkušenosti mám a jen a jen doporučuji!

9 Michal Pexa Michal Pexa | 6. září 2013 v 8:24 | Reagovat

Myluju tě a ti mě?
Je mi 11 a mám chut tě sníst jako ten perník a kolik je tobje?????

10 Magdaléna Magdaléna | Web | 10. září 2013 v 16:08 | Reagovat

[1]: jóó, ať žijou buchty.. já raději s kakaem :) btw: Tenhle druh buchet = i z jiné zeleniny? To by mě zajímalo :)

[2]: Tak to je krásná náhoda! :)

[3]: Bábovková forma! To je nápad!

[4]: Díky.

[5]: Páni, děkuju za ten nejkrásnější komentář. Reakci jsem teda příliš nečekala, ale o to víc mě potěšila. Jsem ráda, že jste opět kamarádky, protože tak pěkný vztah se buduje dlouho a bylo by škoda ho zahodit. Na pozvání se budu těšit :)

[6]: Cuketa je dokonalá. :) a zvláštní, to souhlasím :)

[7]: Díky :)

[8]: :)

[9]: Je mi líto, ale už mám přítele, kterému je 9.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.