Kosmatice

5. července 2013 v 17:30 | Magdaléna |  Hlavní jídlo
Co by to bylo za začátek léta, kdybychom doma neměli kosmatice? Bezy stále ještě kvetou, bezinkový sirup už jsem udělala, a tak byl nejvyšší čas udělat i květy v těstíčku. Může se vám to zdát poněkud pochybné, ale věřte mi, je to dobrota. Navíc do deštiných dnů, jako byl ten dnešní jsou naprosti ideální - provoní, zahřejí, pohladí na duši...



Časová náročnost: 10 minut - 1 hodina (záleží na množství :) )
Počet porcí: kolik chcete :)

Potřebujeme:
květy bezu černého
polohrubou mouku
vejce
sůl
olej na pánev

Postup:
1.) Připravíme si těstíčko - vajíčka trochu osolíme a postupně přisypáváme mouku, dokud nedostaneme lehce průjmovou konzistenci.
2.) Každý bezový květ ponoříme do těstíčka a pak ihned přeneseme na rozpálenou pánev. Jakmile těstíčko trochu zpevní, odstříhneme stopku květu, otočíme a opečeme kosmatici i z druhé strany.

Dodatek:
U nás doma děláme kosmatice spolu s květákem, aby se najedli i ti, kteří bezu nehodlují. :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sydney - tangleds.blog.cz Sydney - tangleds.blog.cz | E-mail | Web | 5. července 2013 v 18:32 | Reagovat

Tvoj blog som si uložila do obľúbených :) Chcem sa ti poďakovať za všetky tvoje skvelé komentáre, ktoré si u mňa na blogu zanechala :) No mne jesenný ani veľmi nepríde, ale možno tie hnedé farby a tak :) Nechcela som nič letné, pretože nemám na to náladu a tak. Ale ďakujem že si napísala svoj úprimný názor :)

O tomto recepte som ešte nepočula, ale môže to byť famózne :) Ja osobne milujem takéto kuchárske špeciality a zaujímavé recepty. Rada skúšam nové veci :) Musela som si ten návod teda resp. tie dva kroky prečítať až tri krát aby som to pochopila :D Ešte si musím hodiť do googla čo vlastne tá beza je. Možno to bude u nás baza :D

2 Natália Natália | Web | 5. července 2013 v 21:06 | Reagovat

Môžem ti sľúbiť, že tento receptík si zajtra skúsim. Vyzerá perfektne,(opať si mi narobila chúťky) Hlavne tie zemiačiky keď vidím, mňam. Milujem zemiaky ale + pažitka. Mnam. Inak aj u nás pršalo, rozpršalo sa práve vtedy ked som bola vonku s kamoškou, a len tak tak som dobehla do Tesca, /museli sme sa niekde ukryť. Inak by sme boli mokré ako myši. :D Inak dakujem za tvoj milý a príjemný komentár, potešila si ma. A každopádne dakujem Ti pekne :))

3 blažena blažena | Web | 6. července 2013 v 12:46 | Reagovat

Já dělala bezovou marmeládu a bezový medík, ale ten je tedy fantastický.
Kosmatice mám taky ráda, ale u nás už bezy odkvetly.

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 6. července 2013 v 12:53 | Reagovat

[1]: Děkuji. :) To je pěkný, jak nám to ta slovenština a čeština komplikují. Jsou to květy bezu černého (1.p. - bez černý :) )... A jsem ráda, že po znovupřečtení už to bylo jasnější :)

[2]: :) Takovéto komentáře mi vždycky udělají obrovskou radost. Samozřejmě u mě platí brambory + pažitka, ale když jsem si měla vybrat, jestli do deště pro pažitku nebo pár kroků za okno pro bazalku, měla jsem jasno :) Děkuji.

[3]: Po tomto týdnu už na marmeládu nemám ani pomyšlení, ale ten med mě moc zaujal. Letos je toho klasického nedostatek... Mohla bych poprosit o recept?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.