Rebarborová přesnídávka

7. června 2013 v 18:10 | Magdaléna |  Do zobáčku
Musím se přiznat - rebarboře jsem zcela propadla. A jelikož se mi nechce péct pořád buchty a koláče (no dobře, možná ještě vyzkouším muffiny - ale o tom zatím pššt), tak mě jednou v noci napadlo, jestli by z ní nešlo udělat pyré, nebo něco jako přesnídávka, která se dělá z jablek. Prohledala jsem, co se dalo, ale recept jsem nikde nenašla, a tak jsem se rozhodla vzít to do svých rukou. Babička, má rebarborová královna, mě sice zrazovala a předvídala, že to bude kyselé, ale tentokrát se mýlila. Pro sebe jsem udělala kompletně bez cukru a pro ostatní to spravila jedna lžíce. Druhý den ode mě holky dostaly takovéto skleničky. A aby mamka nežárlila, přibalila jsem jí do práce také jednu. :)



Časová náročnost: 15 minut
Počet porcí: 3 malé skleničky

Potřebujeme:
3 stonky rebarbory
1 jablko
1 lžce cukru (záleží na kyselosti rebarbory)
1 lžička vanilkového pudinku

Postup:
1.) Rebarboru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jablko okrájme a nakrájme na kousky přibližně stejně velké.
2.) Společně necháme rozvařit v kastrůlku podllité 3 lžícemi vody.
3.) Když je směs už skoro rozvařená, přidáme cukr. Ochutnáme, jestli je to tak dobré. :)
4.) Do již rozvařené kašičky přidáme lžičku pudinku a ještě chvilku mícháme do zhoustnutí.
5.) Plníme mističky, skleničky, ... zkrátka cokoli co vypadá hezky a střídavě prokládáme piškoty.


Dobrou lžičkovou :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Těpule Těpule | Web | 8. června 2013 v 22:34 | Reagovat

Vypadá to nádherně! :)

2 Magdaléna Magdaléna | Web | 9. června 2013 v 7:18 | Reagovat

[1]: Děkuju :)

3 Andariel Andariel | Web | 9. června 2013 v 8:58 | Reagovat

Teda, toto musím hned vyzkoušet. Jsem jediná u nás doma, kdo má rád rebarboru. Peču pořád koláče a nemůžu se jí nabažit. Tohle rozhodně vyzkouším. :-)

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 9. června 2013 v 19:31 | Reagovat

[3]: Tak dej kdyžtak vědět, jak to dopadlo :)

5 Teeda Teeda | E-mail | Web | 10. června 2013 v 11:54 | Reagovat

Tak to je hodně zajímavý recept.. já džemuju hodně a z všelijakého ovoce, ale ještě jsem neviděla, aby se do toho přidával puding. To odněkud máš nebo to byl improvizační pokus? :)

6 Magdaléna Magdaléna | Web | 14. června 2013 v 14:16 | Reagovat

[5]: Tak možná je to tím, že tohle není džem... ;) je to jako něco jako kupovaná přesnídávka (ohledně trvanlivosti nemám tušení)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.