Poprvé s parním hrncem

4. května 2013 v 16:08 | Magdaléna |  Kolem a kolem jídla
K narozeninám jsme babičce koupili parní hrnec... A protože se zdá, že se k němu moc nemá, rozhodla jsem se ho vyzkoušet jako první. Všude se totiž píše, že zelenina v něm uvařená má více vytamínů, není tak rozvařená a v neposlední řadě má i hezčí barvu. Takže - vzhůru do páry!




Prostudovat plánek mi trvalo docela dlouho, ale ve výsledku jsem zjistila, že obsluha je úplně jednoduchá. Stačí se podívat do návodu, jak dlouho se co vaří, vložit to do misky, do hrnce nalít vodu a zapnout.
V příslušenství je dokonce i nádoba na rýži, kterou hodlám teprve vyzkoušet a kterou lze použít souběžně s vařením zeleniny. Zatím je mi záhadou, zda nenačichne.

Já jsem napoprvé začala s brokolicí, která se v hrnci vaří zhruba 12 minut. Fotka je trochu zamlžená, ostatně jako celý proces...


Výsledek po 12 minutách... Moc jsem to nekomplikovala a na brokolici hodila jen plátek sýra.
Co myslíte, je zelenější nebo ne? :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Luciska Luciska | E-mail | 29. května 2013 v 20:49 | Reagovat

MÁME, MÁME, MÁME :D

2 Dáša Dáša | E-mail | Web | 16. června 2013 v 11:14 | Reagovat

Brokolice vypadá jako čerstvá.
Ještě mám kuchařku od mojí babičky a dědy ( výborně vařil ),začali ji psát v roce 1931.
Měj se moc hezky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.