Horká čokoláda

11. května 2013 v 9:52 | Magdaléna |  Do hrnečku
Tento recept je tak čerstvý, že ještě teď se vedle mě vznáší voňavý obláček čokolády... :)
Pro horkou čokoládu mám slabost, ale jediné místo, kde jsem si ji až doposud troufala dát, byla má milovaná cukrárna Rio (více zde) a pak ještě automaty Cofe+Co :)... Nicméně vzkoušet si svoji vlastní doma mě lákalo už nějakou dobu, a tak jsem se do toho pustila.



Časová náročnost: 5-10 minut
Počet porcí: 1 menší sklenička

Potřebujeme:
25 g čokolády na vaření (já použila 46% Figaro)
90 ml mléka
60 ml smetany
1/2 vanilkového cukru
(skořice)

Postup:
1.) Do většího plecháčku nalijeme mléko a smetanu a přidáme kostičky čokolády. Zahříváme.
2.) Neděsíme se, že se nám čokoláda přichycuje na dně... S rostoucí teploutou se "pouští" :)
3.) Za stálého míchání přisypeme vanilkový cukr a pokud máme radi, tak i skořici.
4.) Necháme přejít varem. (Tenhle bod je moc důležitý, čokoládu to zjemní.)
5.) Nekocháme se pohledem na pěnící pochoutku moc dlouho, jinak nám z plecháčku uteče.
6.) Nakonec přelijeme do hezkého hrníčku a dozdobíme.

Dobrou chuť ;)

Dodatek: Jelikož jsem si čokoládu dělala k snídani, měla jsem strach, že to bude příliš kalorické a ve finále mě to stejně nezasytí. Nakonec jsem ale měla problém ten jeden hrneček dopít a s přijatými 1300 kj jsem si vstačila celé dopoledne... Takže pokud víte, že nebudete mít čas svačit, je čokoláda po ránu skvělá volba. :)

zdroj:
(upraveno na jednu osobu a s větším podílem mléka)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.