Bebe řez

1. května 2013 v 20:28 | Magdaléna |  Ostatní zákusky
Jednoduchý recept na sladkou dobrotu, která příjemně osvěží. Dělám ho často, když jsou doma už jemně změklé sušenky a já mám málo času a chuť na něco sladkého. V ledničce se nikdy příliš dlouho neohřeje ;)



Časová náročnost: 10-15 min (plus 2-3 hodiny na odležení v ledničce)
Počet porcí: cca 10-15

Potřebujeme:
2 balíčky sušenek Bebe rodinné (světlé a tmavé)
250g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
cukr krystal na doslazení

Postup:
1.) Smetanu nandáme do misky, přidáme vanilkový cukr a pokud je třeba i 1-2 lžičky cukru krystal. Rozmícháme. Měl by nám vzniknou hodně hustý sladký krém. (neujídat! :) )
2.) Načneme oba balíčky Bebe a začneme skládat sušenky střídavě světlá-tmavá-světlá-tmavá-... Mezi každou namažeme vrstvu smetanového krému. Já to dělám tak, že jednu položím, namažu krém, přiklopím druhou barvou, opět namažu, opět přiklopím, atd... Opakujeme do té doby, než vyčerpáme všechny sušenky. Výsledek přemístíme na tác.
3.) Před námi leží pruhovaný položený "komín" a v misce nám zbyla ještě trocha krému. Právě tím zbytkem celý "komín" na povrchu pomažeme.
4.) Pokud se nám nelíbí bílý vzhled, můžeme posypat nastrouhanou čokoládou, případně barevnou rýží.
5.) Nakonec celý tác strčíme do ledničky, aby sušenky smetanu nasály, ale zároveň nelepily. Mám vyzkoušeno, že nejlépe chutná po 2-3 hodinách. (Samozřejmě stejně dobré je to i druhý den, jen už je to nasáklé trochu moc.)
6.) Řezy krájíme šikmo, aby vynikly proužky.

Dobrou chuť ;)

Nalezeno v časopisu Pošli recept (duben 2008) - upraveno množství zakysané smetany.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.
Všechny texty a fotografie jsou má vlastní tvorba, prosím respektuj to. Děkuji.


.